Immobile, Icardi etkisi yaratır

S üper Lig’den sonra rotayı Avrupa Şampiyonası finallerine çevirdik, futbola doyduk, İspanya’yı alkışladık. Biliyoruz ki bizim kulvarda dur - durak yok, biri bitiyor, biri başlıyor... Şimdi Paris’te düzenlenen Olimpiyat Oyunları’nın heyecanını yaşıyoruz. TFF seçimleri de gerçekleşti, İbrahim Hacıosmanoğlu bayrağı Mehmet Büyükekşi’den teslim aldı... Hayırlı - uğurlu olsun.
***
İç hatlarda da müthiş bir trafik var. Dünyaca ünlü Mourinho Fenerbahçe’nin başına geçti. Tecrübeli hoca, yarışmacı ve şampiyonluğa oynayacak bir ekip çalışmasının içinde. Yönetim kanadı Mourinho’nun bir dediğini iki etmiyor, yabancı transferinde kesenin ağzını sonuna kadar açtılar
***
Son şampiyon Galatasaray’da işler durgun, hatta kesat! Müthiş bir sessizlik hakim, kadrosunu korumanın peşinde, belli ki dış transferde bir- iki takviye ile günü kurtarmanın peşinde! Neticede konu ekonomiyle ilgili, varsa paran alırsın... Ya yoksa? Aslan’ın yuvasından Barış Yılmaz, hatta Kerem Aktürk, Avrupa’ya göz kırpıyor, uçtu uçacaklar!
***
Uzmanlık alanım Beşiktaş’ta yabancı transferinde uzun bir aradan sonra nokta atışları yapılıyor ki, şaşırmadım dersem olmaz! Yerli - yabancı hoca derken yönetim Hollandalı Giovanni van Bronckhorst’ta karar kıldı. Futbolculuğunu anımsıyorum, müthiş bir krampondu. Beşiktaş aslında onun için meydan okuma olacak. Burada kendini gösterip Avrupa’da büyük bir takıma sıçrama yapabilir.
***
Immobile’nin kariyerinde 4 Serie A ve 1 Serie B gol krallığı var. Eğer uyum yakalarsa Icardi etkisi yaratır. Çok iyi bir futbolcu. Hem havadan hem yerden etkili. Beşiktaş tarihine geçebilecek kalitede bir futbolcu. İlerlemiş yaşına rağmen tam bir takım oyuncusu. ***
Rafa Silva da hem gol atıyor hem asist yapıyor. Benfica’da tarihe geçmişti. Kulübün unutulmazları arasına girdi. Çok yönlü, “tepe tepe kullan” misali! İster ofansif, ister orta saha, ister kanatlarda farketmez. Yani tam bir joker. Rafa Silva ve Immobile takıma oturursa ki, uyumları kısa sürdü, Kartal’da Mertens-Icardi versiyonu bir ikili olur. HHH Gabriel Paulista ayağı sağlam bir stoper, hava topları artısı. Valencia, Atletico Madrid ve Arsenal gibi üst düzey takımlarda oynadı. Risk almıyor, savunmadan derinlemesine paslarla oyun kuruyor. Yanındaki partnere de çok iş düşüyor. Hazırlık maçlarında skor tabelaları yanıltır, geleceğe dönük öngörüler zordur. Beşiktaş’ın asıl test maçı Süper Kupa’dır, kora - kor bir mücadele olacağını hisseder gibiyim.

Haberin Devamı

GÜZEL SÖZLER
“Bozuk para, insanın cebini deler, bozuk insan da kalbini. Bu yüzden harcayın ikisini de gitsin...”
TOLSTOY

Haberin Devamı