Hakemi de yeneceksin başka çaresi yok artık

Yıllardır, hakemlerin öne çıkmadığı, ağız tadıyla bir maç izlemeye hasret kaldık arkadaş! Kişisel olarak hakemlerle ilgili öyle kronikleşmiş bir takıntım yok. Hani, “Hakem de insan, hata yapar” düşüncesinden hep yola çıktık, çıkmasına da, sabır taşı çatladı, un ufak oldu birader!
Merak ediyorum, MHK o FIFA kokartını takarken hangi kriterleri öne çıkarıyor! Yahuu, adamın kokartı kocaman ama kuralları bilmiyor, bu nasıl iştir? VAR mı? Varlığı bile tartışılır hale geldi! Immobile’nin pozisyonunda neredesiniz, niye hakemi uyarmıyorsunuz? Penaltının ağa babası, ikili mücadele falan değil, adeta güreş, kafa kol, el ense ne varsa var, ama VAR yok!
Kulübedeki kaleci Ersin’in tepkisine sarı gösterdin değil mi, aferin sana! Ersin, kuralları senden daha iyi biliyor, tepkisi bunadır, eyyy Karaoğlan! Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel maçtan sonra, “Beşiktaş olarak hem rakibi, hem de hakemi yenmek zorunda mıyız?” dedi. Valla mecbursunuz, başka çaresi yok sanırım!

Haberin Devamı

Rotasyona evet ama omurgayla oynamamalı

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’ne iyi başlamadı, doğru... Ajax maçındaki farklı yenilgi, Kayserispor maçına yansır mı, yansımaz mı ben de çok merak ettim. Gördük ki, Beşiktaş ikinci yarıdaki futboluyla Ajax şokunu üç gol atarak atlattı.
Kartal bugün sahasında Eintracht Frankfurt’u ağırlayacak. Kolay maç olmayacak, ancak taraftar desteğiyle zoru başarabilir. Tabi ki Van Bronckhorst’un kadro tercihi de ön planda olacak. Üç kulvarlı bu uzun soluklu maratonda Hollandalı hoca, elde avuçta ne varsa kullanmak zorunda. Yoksa aynı on birle bu yük ağır gelir! Tabi ki taşlarla, yani Kartal’ın omurgasıyla oynamamak şartıyla!

Mourinho zeki bir adam

Jose Mourinho bir dünya markası, eyvallah... Ancak Fenerbahçe’ye oynattığı futbolla bu ünü asla örtüşmüyor! Herkes gibi bizler de ondan futbol adına farklı şeyler bekliyoruz, ama hala göremedik ne hikmetse! Demem o ki, onca transfere karşın Mourinho farkını henüz ortaya koyamadı.
Neyse ki ünlü çalıştırıcı farklı yöntemlerle gündeme oturmayı biliyor! Örneğin, Dzeko’nun attığı golün ofsayt gerekçesiyle iptal edilmesine hiç de alışık olmadığımız bir tepki gösterdi. Ofsayt kararını dizüstü bilgisayarını kameranın önüne koyarak protesto etti! Buna herkes gibi farklı pencereden bakabilirim ama bence çok zekice bir yöntem. Ne yani Mourinho sahaya mı dalsın, sessiz mi kalsın!

Haberin Devamı

GÜZEL SÖZLER

“Boş bir kafa, şeytanın çalışma odasıdır.” PLATON