Duvar örsen fark etmez!

Haberin Devamı

Anımsayın, Gürcistan'ı yendik, ancak tarihinde ilk kez finallere katılan rakibimizin bize zorluk çıkardığını da unutmadık. Öyle bir kalecileri var ki; adam kedi gibi... Mamardashvili'nin kariyeri müthiş kurtarışlarla dolu, finallerde herkes onun bu başarısından söz ediyor, haklılar. İspanya karşısında kritik kurtarışlar yapmasına karşın, savunma bloğu yeterli olmayınca, kalesinde dört gol gördü.
Gürcistan gruptan en iyi üçüncü olarak çıkınca, futbol devlerinden İspanya ile eşleşti. Elbette böylesi donanımlı ve de yetenekli futbolculardan oluşan, hatta turnuvanın favorileri arasında gösterilen İspanya karşısında çeyrek final kapısını aralamak zorlukların en büyüğüdür.
Nitekim İspanya yerden ve ayağa paslarla Gürcistan'ı savunmasına kapattı. Topla oynama yüzde 79'a 21... Varın gerisini siz düşünün. Öyle ki, savunma bloğu bile orta sahaya kadar taşındı, rakip kaleye, önüne gelen şut attı, top ya savunmadan sekti, ya da kaleci bunlara geçit vermedi.
Bu oyunda savunma yapmak pozisyonlara davetiye çıkarmaktır. Gürcistan ancak 18'de kabuğundan çıktı, Kakaba sağdan indi, altıpasa topu kesti, Normand ters bir vuruşla topu kendi kalesine attı. Eee böyledir işte, sayısız pozisyon üret, sayısız korner ya da duran top kullan, golü atama... Rakip bir kere geldi, golü buldu. Golü yemesine karşın, İspanya'nın oyun anlayışında bir değişiklik olmadı. 38'de Nordi, kalabalık savunmanın arasında yerden topu filelere göndererek skoru eşitledi.
Valla İspanya'nın bu baş döndüren pas trafiğine, isterseniz duvar örün fark etmez, ne kadar dayanabilirsiniz? Gürcistan da dayanamadı zaten...
Ve 5 Temmuz'da, İspanya - Almanya çeyrek finalde kozlarını paylaşacak. Kuşkusuz bu maça 'erken final' dersek abartmış olmayız!