Durmak yok, yola devam çocuklar

Haberin Devamı

Biraz karamsardım maç öncesinde ama millilerimiz tüm umutlarımızı gerçeğe dönüştürdü. Kim ne derse desin son yılların en yetenekli kadrosuna sahibiz. Kuşkusuz bunda en büyük faktör lejyoner futbolcularımızın sayısal üstünlüğüdür.
Montella bu açıdan çok şanslı. Ne var ki şu forvet işini ne Montella ne de biz çözebildik arkadaş! İzlanda karşısında ileri uçta bu kez Kerem’i gördük. Kerem hem rakipleriyle boğuşacak hem adam eksiltecek, pozisyon yaratacak, hem de goller atacak öyle mi? Onu özgür bırakın, istediği yerde oynasın, kafese kapatmayın, boş geçmez, tıpkı dün olduğu gibi...
Oskarsson’un şok golüne çabuk reaksiyon gösterdik. İzlanda’nın savunma duvarını kısa paslarla aşmaya çalıştık, kaptan Hakan’ın ceza alanı dışından bazukasını izledik, kaleci tokatladı. Arda yakaladığı pozisyonda çerçeveyi bulamadı. Baskıyı elden bırakmadık, ancak rakibin kontra toplarında kalemizde sıkıntılar yaşadık, neyse ki Uğurcan kritik kurtarışlar yaptı.
Ahh zemin ahhh! 54’te VAR uyarısıyla penaltı kazandık, atışı kaptan Hakan kullandı, vuruş sırasında ayağı kaydı, top iki ayağına da çarpınca gol iptal edildi. İşte İrfan Can kendisini yedek bırakanlara nazire yaparcasına soluyla, klasına yakışır bir vuruşla skoru eşitledi.
Yine penaltı, yine kaptan Hakan... Beyaz noktayı Arda düzeltti, kaptan geldi, kaleciyi terse yatırdı, öne geçtik... 76’da kalemizde müthiş karambol, Merih çizgiden çıkardı, elle oynama itirazlarını VAR inceledi, hakem ‘hayır’ dedi, derin bir ohhh çektik! 83’te Gudjohnsen yükseldi, kafayı çaktı, skoru eşitledi...
Ve dakika 88’de yeniden öne geçiyoruz... İşte Kerem budur arkadaş, mücadeleyi hiç bırakmaz, rakip kaleciye öyle bir baskı kurdu ki, topu çaldı, Arda’ya da vurmak kaldı.
Kerem durur mu, boş geçmeyi sevmez, biliriz... Uzatmalarda ceza alanı dışından sağıyla nefis vurdu, maça son noktayı koydu.
Reykjavik’te hem İzlanda’yı hem zemini yendik, tarihi bir galibiyete imza attık. Helal olsun size çocuklar, ayağınıza, alın terinize, sağlık, sizleri seviyoruz, sizlerle gurur duyuyoruz, durmak yok, yola devam...