Beşiktaş nokta atışı işler yaptı

Kartal transferde adımlarını dikkatli attı ve çok önemli takviyeler gerçekleştirdi... Örneğin Cher Ndour çok genç, öyle adı sanı duyulmamış bir oyuncu. Avrupa futbolunu ve buradaki genç yetenekleri çok iyi tanıyan, analiz eden dostlarımın kapısını çaldım, bilgiler aldım. Çok iyi bir transfer olduğunu söylüyorlar, hatta oyun tarzını Paul Pogba’ya benzetiyorlar. Özellikle pas yeteneğinin çok yüksek olduğunu ifade ediyorlar. Yani referanslar müthiş olumlu, öyle ki PSG de ondan çok şeyler bekliyor. Dostlarım Kartal’da en fazla bir yılı kalacağını ve daha sonra PSG’ye döneceğini aktarıyorlar.
Gelelim, Felix Uduokhai’ye; kapalı kutu değil, iki ayağını da iyi kullanıyor, artı topu oyuna sokmada çok başarılı. Paulista ile uyum sağladığı anda çok yararlı olacağı kesin. Adaptasyon sorunu yaşamazsa Fenerbahçe’deki Djiku seviyesinde bir stoper.
Kartal son olarak Joao Mario’yu da renklerine bağladı. 31 yaşındaki Portekizli oyuncu, orta saha ve kanatlarda oldukça yetenekli. Beşiktaş transferde frene basar mı, basmaz mı bilemiyoruz, ancak yönetimin nokta atışlar yaptığı da bir gerçek.
Kartal’ın mevcut kadrosu iç hatlar için yeterlidir, yarışın içinde kalacaktır. Ne var ki, Kartal’ın UEFA Avrupa Ligi fikstürü soru işaretleriyle dolu! Demem o ki Beşiktaş’ı gerek iç, gerekse dış hatlarda yoğun bir maç trafiği bekliyor. Bu yükün altından kalkmak da kadro derinliğiyle doğru orantılıdır. Yani elde avuçta, kenarda köşede ne varsa Giovanni van Bronckhorst hepsini kullanmak zorunda.

Haberin Devamı

GÜZEL SÖZLER

“Eğer sen kusursuz olsaydın, başkalarının kusurlarını bulup çıkarmaya bu kadar meraklı olmazdın.” ANTON ÇEHOV

Osimhen büyük başarıdır

Victor Osimhen müthiş bir golcü. Galatasaray’ın bu oyuncuyu son dakikada kadrosuna katması gündeme bomba gibi düştü. Aslan manşetleri allak bullak etti!
Nijeryalı golcünün Avrupa’da alıcısı çok, neredeyse 10’a yakın takım. Ancak bonservis bedeli el yakıyor, 135 milyon euro! Böylesi bir tabloda Galatasaray’ın son dakikada bu oyuncuyu kiralık olarak renklerine bağlaması büyük başarıdır. Diyeceksiniz ki, Napoli’de 11 milyon euro kazanan Osimhen’e Aslan ne kadar ödeyecek? Valla, muhasebeci değilim, rakamsal işler benim ilgi alanım dışında!
Asıl kafama takılan, iddialar doğruysa, ünlü golcünün özel sözleşmesinde ‘ocak ayında koşullu serbest kalma’ maddesi var. Adamın gözü Avrupa’da, eee alıcısı da çok, o madde doğruysa tutmak zor! İnşallah kronik bir sakatlığı da yoktur, Icardi’nin yokluğunda Aslan’da çok iş yapar. Yeter ki, kanatlardan ona asistler yapılsın, gerisi kolay, adam bulduğu anda affetmiyor.

Haberin Devamı