BasketbolBİDEV, yeni sahasının açılışını Hakkari'de yaptı!

BİDEV, yeni sahasının açılışını Hakkari'de yaptı!

28.09.2024 - 19:08 | Son Güncellenme:

BİDEV, sekizinci sahasının açılışını Hakkari'de yaptı.

BİDEV, yeni sahasının açılışını Hakkaride yaptı

Çocuk ve gençlerin spor yoluyla fiziksel ve ruhsal gelişimine katkıda bulunmak, basketbol branşına toplumsal erişimi kolaylaştırmak için sosyal sorumluluk programı ile dezavantajlı bölge okullarına basketbol sahaları kazandıran Basketbol İçin Destek ve Eğitim Vakfı (BİDEV), sekizinci sahasını Hakkari’de açtı.

Haberin Devamı

BİDEV'den yapılan açıklamaya göre, Vali İdris Akbıyık İlk ve Ortaokulu'ndaki yeni sahanın açılışına, Hakkari Valisi Ali Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım ile Milli Eğitim Şube Müdürü Erol Hanlıgil, "Köylerde Basketbol İçin BİDEV Adım" Sosyal Sorumluluk Programından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Arif Aytekin, BİDEV Projeler Koordinatörü Turhan Koray, BİDEV Mütevelli Heyeti Üyesi Murat Toz, BİDEV Gönüllüsü ve Proje Bölge Sorumlusu Emre Mahmut Şimşek katıldı.

Özellikle deprem sonrası dönemde önceliği doğu illerine veren BİDEV, sorumluluk programı kapsamında daha önce Hatay’da 2; Diyarbakır, Batman, Siirt, Malatya ve Urfa’da birer saha açılışı gerçekleştirmişti.

Haberin Devamı

​​​​​​​"Köylerde Basketbol İçin BİDEV Adım" programı, basketbol sahası olmayan okullara saha kazandırmak, antrenör eğitimi ve teknik malzeme desteklerinden oluşuyor.

Destek verilecek okul belirlenirken sporda toplumsal cinsiyet eşitliğini gözetmek üzere kız ve erkeklerden oluşan karma basketbol takımı temel değer olarak belirleniyor.

"Köylerde Basketbol İçin BİDEV Adım" programından sorumlu BİDEV Yönetim Kurulu Üyesi Arif Aytekin, yaptığı açıklamada, "Sosyal sorumluluk programımız ile çocuk ve gençlerin sporla tanışmalarını ve bu yolla sporun çocuklar üzerindeki gücü sayesinde Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine bağlı daha iyi bireyler yetiştirmeye, toplumsal gelişime katkı sağlamayı istiyoruz. Bu amaçla çıktığımız kısa yolculukta sekizinci sahamızı açmak bizler için ayrı bir gurur vesilesi." ifadelerini kullandı.

Yazarlar