BeşiktaşBeşiktaş'ta Chamberlain çıkmazı! Son karar Van Bronckhorst’ta

Beşiktaş'ta Chamberlain çıkmazı! Son karar Van Bronckhorst’ta

13.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’ta ayrılığa yanaşmayan Alex Oxlade Chamberlain’le ilgili son karar Van Bronckhorst’a bırakıldı. Hollandalı hocanın değerlendirmesi olumlu olursa İngiliz futbolcu kadroya dönecek ve yeniden takımla antrenmanlara çıkacak

Beşiktaşta Chamberlain çıkmazı Son karar Van Bronckhorst’ta

Beşiktaş’ta gözden çıkarılan isimlerden Vincent Aboubakar bonservisiyle birlikte Atakaş Hatayspor’a transfer olurken, Alex Oxlade Chamberlain ve Daniel Amartey elde kaldı. Siyah-beyazlılarda ayrılığa yanaşmayan ve ısrarla takımda kalarak oynamak isteyen Chamberlain’le ilgili son karar Teknik Direktör Giovanni van Bronckhorst’a bırakıldı.

Haberin Devamı

Hollandalı teknik adamın merakla beklenen kararı olumlu yönde olursa 2026’ya kadar sözleşmesi bulunan Chamberlain kadroya geri dönecek ve yeniden takımla antrenmanlara başlayacak. Van Bronckhorst’un olumsuz bir değerlendirme yapması halinde ise İngiliz futbolcu çalışmalarını yine takımdan ayrı olarak sürdürecek. Beşiktaş, 31 yaşındaki Alex Oxlade Chamberlain’i Ağustos 2023’te Liverpool’dan bedelsiz olarak kadrosuna katmıştı.

Geçtiğimiz günlerde yönetimle görüşen ve bir şans daha isteyen deneyimli orta saha oyuncusunun 14. yabancı olarak A takım listesine dahil edilebileceği aktarıldı. Chamberlain’in aksine Amartey’in kadroya dönüş şansı ise bulunmuyor. Ganalı futbolcu bugün de takımdan ayrılmazsa A takım listesinin dışında kalacak ve çalışmalarına takımdan ayrı olarak devam edecek.

Haberin Devamı

Sol kanat için üç aday
Giovanni van Bronckhorst’un Trabzonspor deplasmanında kime görev vereceği merak konusu oldu. Semih Kılıçsoy’un iyileşmesiyle birlikte sol kulvar için üç aday öne çıktı. Van Bronckhorst Semih Kılıçsoy, yeni transfer Joao Mario veya Ernest Muçi’yi hücum hattının sol kanadında görevlendirecek. Sakatlıktan yeni çıkması ve antrenman eksiği nedeniyle Semih’in ilk 11’de yer alması beklenmiyor. Sivasspor’la oynanan son lig maçında sol kanatta fazla varlık gösteremeyen Muçi’nin 11’de forma giyme şansı da zayıf görünüyor. Semih ve Muçi’nin durumları nedeniyle formaya en yakın ismin Joao Mario olduğu ifade edildi. Portekizli futbolcunun, Trabzonspor deplasmanında büyük olasılıkla 11’de sahaya çıkacağı belirtildi.

Yazarlar