Dünyadan FutbolBelenenses’te ‘Omicron’ şoku

Belenenses’te ‘Omicron’ şoku

30.11.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Son dönem yayılan yeni ‘Omicron’ varyantı Belenenses’le beraber Portekiz’de ilk defa tespit edildi. Güney Afrika Milli Takımı’ndan dönen Cafu Phete’nin takım arkadaşlarına bulaştırdığı kaydedildi.

Belenenses’te ‘Omicron’ şoku

Avrupa futbolunda haftaya damgasını vuran Belenenses-Benfica maçıyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. 7-0 tescil edilen maçın ardından Belenenses’te koronavirüs testi pozitif çıkan 14 futbolcunun son sağlık durumu açıklandı.

Haberin Devamı

Portekiz Ulusal Sağlık Enstitüsü (INSA) Direktörü Ricardo Jorge, Belenenses’te tespit edilen koronavirüs vakalarının yeni çıkan ‘Omicron’ yani ‘Nu’ varyantı olduğunu kamuoyuyla paylaştı.

14 futbolcuda görülen bu varyantın Güney Afrika’dan taşındığı aktarıldı. Belenenses’te oynayan Güney Afrikalı futbolcu Cafu Phete’nin milli takımda oynadıktan sonra 22 Kasım’da Portekiz’e döndüğü ve takım arkadaşlarına bulaştırdığı bilgisi paylaşıldı.

Böylece Portekiz’de ilk kez ‘Omicron’ varyantının görüldüğü tespit edildi. Şu anda 14 futbolcunun hem kendileri hem aileleri hem de tüm temaslı kişiler karantinaya alındı. Belenenses’in önümüzde hafta lig maçlarına çıkmaması talep edildi.

Portekiz Ulusal Sağlık Enstitüsü Direktörü Ricardo Jorge’nin, Portekiz Futbol Federasyonu ile bir görüşme yapacağı ve lig maçlarıyla ilgili fikir alışverişinde bulunacağı vurgulandı.

Haberin Devamı

Belenenses’te ‘Omicron’ şoku