Belçika Haberleri Belçika: 'Premier' kalite

Belçika: 'Premier' kalite

12.06.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Avrupa futbol şampiyonalarında uzun yıllar gizli favori olarak gösterilen, bir çok turnuvada büyük başarılara imza atmaları beklenen Belçika, bu beklentileri ancak kısmen karşılayabildi.

Belçika: Premier kalite

2014 Dünya Kupası’nda bir çeyrek final, 2018 Dünya Kupası’nda yarı final, EURO 2016 ve EURO 2020’de çeyrek finaller en üste tırmandıkları aşamalar oldu. EURO 2024 eleme grubunu Avusturya’nın sadece averajla üzerinde ilk sırada tamamlayıp geliyorlar.

Haberin Devamı

İsveç, Estonya ve Azerbaycan’ın da bulunduğu bu grupta hiç yenilgi yüzü görmemiş olmaları umut kaynağı. Ancak şunu söylemek gerekir ki, ülke futbolu geçtiğimiz yıllarda ‘Altın jenerasyon’ olarak nitelendirilen kadrodan mahrum artık. O kuşağın sadece bazı isimleri bugün kadrodalar. İtalyan çalıştırıcı Domenico Tedesco yönetimindeki ekipte orta sahanın yaratıcı ismi City’li Kevin de Bruyne ve patlayıcı forvet Lukaku en çok bel bağlanan isimler.

Manchester City’nin 21 yaşındaki kanat oyuncusu Jeremy Doku, artık Eden Hazard’dan doğan boşluğu kapatmak adına gerçek hamleyi bu turnuvada yapacak belki de. Arsenal’den Leandro Trossard, Everton’dan Amadou Onana, Aston Villa’dan Youri Tielemans gibi Premier Lig menşeili oyuncuların fazlalığı, onları rakipleri karşısında bir adım ötede gösteren faktörler arasında.

Haberin Devamı

Yıldızı: Romelu Lukaku
Avrupa Şampiyonası elemelerinin gol kralı olan Romelu Lukaku, attığı 14 golle ülkesinin grubu lider tamamlamasında başrolü oynadı. Chelsea, Manchester United, Inter gibi takımlarda forma giyen 31 yaşındaki santrfor, sezonu Roma’da kiralık olarak geçirdi ve sarı-kırmızılılarda 21 gole imzasını attı. Fizik gücü, ikili mücadelelerdeki başarısı, dripling becerisi ve son vuruşlardaki isabetiyle EURO 2024’e damga vurabilecek forvetler arasındaki Lukaku’nun, Belçika Milli Takımı formasını giydi

Courtois kararı şaşkınlık sebebi
Dünyanın en iyi kalecileri arasında gösterilen Thibaut Courtois’nın kadroya alınmaması, Belçika’da turnuva öncesindeki en büyük tartışma konusu. Sezonun büyük bölümünü sakat geçiren tecrübeli eldiven, son haftalarda ise sahalara döndü ve Real Madrid’de kaleyi teslim alarak son derece başarılı bir performans sergiledi. Ancak Tedesco buna karşın kendisini EURO 2024 kadrosuna dahil etmedi. Teknik adamla yıldız futbolcu arasında geçmişte kaptanlık konusu üzerinden başlayan ve sosyal medya atışmasına kadar giden tartışmaların, bu sonucu doğurduğu belirtiliyor.

İDEAL 11 (4-3-3) Casteels Castagne Faes Vertonghen Theate Onana Mangala De Bruyne Trossard Lukaku Doku

Yazarlar