Ukrayna Haberleri Belçika beraberlikle yetindi! Ukrayna veda etti

Belçika beraberlikle yetindi! Ukrayna veda etti

26.06.2024 - 20:59 | Son Güncellenme:

EURO 2024 E Grubu'nun 3'üncü ve son haftasında Ukrayna ile Belçika golsüz berabere kaldı. Tüm takımların 4 puanla bitirdiği grupta Belçika, 2'nci sırada son 16 turuna yükseldi. Ukrayna ise organizasyona veda etti.

Belçika beraberlikle yetindi Ukrayna veda etti

Ukrayna, EURO 2024 E Grubu'nun 3'üncü ve son haftasında Belçika ile kozlarını paylaştı. Kritik müsabaka Stuttgart Arena'da oynandı.

Haberin Devamı

Ukrayna ile Belçika arasındaki müsabakada İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Anthony Taylor düdük çaldı. Anthony Taylor'ın yardımcılıklarını Gary Beswick ile Adam Nunn üstlendi. VAR'da Stuart Attwell, AVAR'da ise David Coote ve Marco Fritz görev aldı.

Ukrayna ile Belçika arasındaki karşılaşma golsüz eşitlikle tamamlandı. Bu sonucun ardından iki takım da puanını 4'e yükseltti. Tüm takımların 4 puanla bitirdiği grubun 2'ncisi olan Belçika son 16 turuna yükseldi. Ukrayna ise averajla son sırada kaldı ve EURO 2024'ten elendi.

UKRAYNA - BELÇİKA: 0-0

İLK 11'LER

Ukrayna: Trubin, Tymchyk, Zabarnyi, Svatok, Matviyenko, Mykolenko, Brazhko, Shaparenko, Sudakov, Yaremchuk, Dovbyk.

Belçika: Casteels, Vertonghen, Faes, Theate, Castagne, Onana, Tielemans, De Bruyne, Doku, Trossard, Lukaku.

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR

Belçika Milli Takımı, EURO 2016 ve 2020'den sonra EURO 2024'te de gruptan çıkmayı başardı.

Avrupa Şampiyonası finallerinde 7. kez mücadele eden Belçika, 5. kez adını üst tura yazdırdı. Tarihinde bir kez ikinciliği, bir kez de üçüncülüğü bulunan Belçika, son 2 turnuvada çeyrek final oynamıştı.

Belçika, son 16 turunda Fransa ile eşleşti. Adını ikinci olarak üst tura yazdıran Belçika, D Grubu'nun ikincisi Fransa ile rakip oldu. İki takım, 1 Temmuz Pazartesi günü Düsseldorf Arena'da karşı karşıya gelecek. Müsabaka, TSİ 19.00'da başlayacak.

Tarihinin dördüncü Avrupa Şampiyonası finaline katılan Ukrayna ise üçüncü kez grup aşamasını geçemedi.

Üst üste son 4 turnuvada mücadele eden Ukrayna, 2012 ve 2016'da grup aşamasından öteye geçemezken, 2020'de çeyrek final görmüştü.

MAÇIN KARNESİ

STAT: Stuttgart Arena
HAKEMLER: Anthony Taylor, Gary Beswick, Adam Nunn (İngiltere)
UKRAYNA: Trubin, Tymchyk, Zabarnyi, Svatok (Dk. 81 Yarmolenko), Matviyenko, Mykolenko (Dk. 58 Zinchenko), Shaparenko (Dk. 70 Vanat), Brazhko (Dk. 70 Stepanenko), Sudakov, Yaremchuk (Dk. 70 Malinovskyi), Dovbyk
BELÇİKA: Casteels, Vertonghen, Faes, Theate, Castagne, Onana, De Bruyne, Tielemans (Dk. 62 Mangala), Doku (Dk. 77 Bakayoko), Trossard (Dk. 62 Carrasco), Lukaku (Dk. 90 Openda)
SARI KARTLAR: Dk. 43 Faes (Belçika), Dk. 69 Dovbyk (Ukrayna)