BasaksehirBaşakşehir tur peşinde

Başakşehir tur peşinde

15.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Iberia Tiflis'i ilk maçta tek golle geçen Başakşehir, UEFA Konferans Ligi 3. eleme turu rövanşında bugün rakibini sahasında ağırlayacak. Turuncu-lacivertliler Çağdaş Atan yönetiminde Avrupa'daki dördüncü sınavına saat 20.45'te çıkacak

Başakşehir tur peşinde

UEFA Konferans Ligi 3. eleme turu rövanş maçında bugün Gürcistan'ın Iberia Tiflis ekibini konuk edecek RAMS Başakşehir, tek golle kazandığı ilk müsabakanın ardından adını bir üst tura yazdırmak istiyor. İstanbul ekibi, Fatih Terim Stadı'nda saat 20.45'te başlayacak ve Polonyalı hakem Raczkowski'nin düdük çalacağı mücadelede Avrupa kupalarındaki 54. karşılaşmasını oynayacak.

Turuncu-lacivertli ekip, Avrupa'da daha önce oynadığı 53 maçta 20 galibiyet, 12 beraberlik ve 21 mağlubiyet yaşadı. Söz konusu müsabakalarda 78 gol atan RAMS Başakşehir, kalesinde gördüğü 76 gole engel olamadı. İstanbul ekibi Çağdaş Atan ile Avrupa'da dördüncü maçına çıkacak. Başakşehir, teknik direktörü Çağdaş Atan yönetiminde Avrupa kupalarında dördüncü sınavını verecek.

Haberin Devamı

Atan yönetiminde Avrupa'da oynadığı 3 maçı da kazanan İstanbul ekibi, bu karşılaşmalarda 11 gol atarken, kalesinde 1 gol gördü. Turuncu-lacivertli ekip, Atan ile Avrupa kupalarında çıktığı ilk maçta San Marino ekibi La Fiorita'yı İstanbul'da 6-1 ve deplasmanda 4-0 mağlup etti. Deneyimli teknik adam yönetiminde üçüncü maçına Gürcistan deplasmanında çıkan İstanbul ekibi, Iberia Tiflis'i 1-0 yenmişti.

Sahasında 27. maçına çıkacak
RAMS Başakşehir, Iberia Tiflis mücadelesi ile Avrupa kupalarında 27. iç saha maçını oynayacak. İstanbul ekibi, bugüne kadar evinde yaptığı 26 maçta 11 galibiyet, 7 beraberlik ve 8 mağlubiyet yaşadı. Bu maçlarda rakip fileleri 41 kez havalandıran turuncu-lacivertliler, kalesinde ise 29 golü engelleyemedi. Avrupa'da ilk kez 2015-2016 sezonunda mücadele eden RAMS Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda Hollanda'nın AZ Alkmaar takımına deplasmanda 2-0, evinde de 2-1 mağlup olarak elenmişti.