UEFA Avrupa LigiAvrupa’da sahne Beşiktaş’ın

Avrupa’da sahne Beşiktaş’ın

26.09.2024 - 10:32 | Son Güncellenme:

Süper Lig’de yoluna namağlup devam eden Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’ndeki ilk maçında Ajax’a konuk oluyor. Karşılaşmanın heyecanı “Türkiye’nin En Yüksek Oranları” ile Misli’de yaşanıyor.

Avrupa’da sahne Beşiktaş’ın

Pazar günü Süper Lig’de Eyüpspor’u evinde 2-1 mağlup etmeyi başaran ve namağlup unvanını koruyan Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’ndeki ilk maçında Ajax ile karşılaşacak. Yoluna kayıpsız devam etmeyi amaçlayan Siyah-Beyazlılar, yeni formatta ilk maçına çıkacak. 26 Eylül Perşembe günü saat 22:00’da Johan Cruyff Arena'da oynanacak karşılaşmanın heyecanı “Türkiye’nin En Yüksek Oranları” ile Misli’de yaşanacak.

Haberin Devamı

Yeni formatta ilk heyecan

Avrupa kupalarında bu sezon hayata geçirilen yeni format ile UEFA Avrupa Ligi de lig formatıyla oynanacak. 36 takımın yer aldığı Lig Aşaması’nda bütün takımlar 4’ü iç sahada 4’ü deplasmanda olmak üzere toplam 8 maç oynayacak. Takımlar, bu 8 maçın hepsini farklı rakiplerle oynayacak yani evinde oynadığı rakibi ile deplasmanda tekrar karşılaşma gibi bir durum söz konusu olmayacak. Temsilcimiz Beşiktaş ise UEFA Avrupa Ligi, Lig Aşaması’nda Ajax (D), Eintracht Frankfurt, Lyon (D), Malmö, Maccabi Tel Aviv, Bodo/Glimt (D), Athletic Bilbao ve Twente (D) ile karşılaşacak.

Beşiktaş, Avrupa'da 245. kez sahne alacak

Avrupa kupalarında çıktığı 244 müsabakada 92 galibiyet, 49 beraberlik ve 103 yenilgi yaşayan Beşiktaş, 328 kez fileleri havalandırırken kalesinde ise 369 gol gördü. Siyah-Beyazlıların Avrupa’daki en büyük başarısı ise çeyrek final oldu. Beşiktaş, Avrupa kupalarında 3 kez çeyrek final oynarken ilk olarak Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 1986-1987 sezonunda adını çeyrek finale yazdırdı. Siyah-Beyazlılar, UEFA Kupası'nda 2002-2003'te son 8 takım arasında yer alırken 2016-2017 sezonunda da UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale yükseldi.

Haberin Devamı

Ajax’a karşı şansı tutmuyor

Beşiktaş, Hollanda ekipleriyle Avrupa kupalarında 11. kez karşı karşıya gelecek. Siyah-Beyazlılar bugüne kadar Ajax’ın yanı sıra PSV Eindhoven ve Feyenoord ile Avrupa kupalarında rakip olmuştu. Ajax ile 6 kez karşı karşıya gelen Beşiktaş, rakibi karşısında galibiyet alamadı. Bütün karşılaşmaları da kaybetti. İlk olarak 1966-67 yılında Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda Ajax’ın karşısına çıkan Siyah-Beyazlılar, deplasmandaki ilk maçı 2-0, İstanbul’daki rövanşı da 2-1 kaybetti. Daha sonrasında 1993-94 sezonunda UEFA Kupa Galipleri Kupası’nda Ajax ile bir kez daha eşleşen Beşiktaş, 2. tur ilk maçında rakibine deplasmanda 2-1 mağlup oldu; evindeki mücadeleyi ise 4-0 kaybetti. Siyah-beyazlı ekip en son 2021-22 Şampiyonlar Ligi sezonunda Ajax’a deplasmanda 2-0 mağlup oldu. Aynı sezon evindeki maçta temsilcimiz karşılaşmayı 2-1 kaybetti.

Haberin Devamı

Dikkat çeken istatistikler

Ajax, Türk takımlarıyla oynadığı 12 maçta 25 gol atarken, kalesinde sadece 4 gol gördü.

Beşiktaş bu sezon çıktığı 8 resmi maçı da kaybetmedi.

Ajax’ın oynadığı son 5 maçın 4’ü 2.5 üst bitti.

Beşiktaş’ın oynadığı son 6 maçın 5’inde karşılıklı goller atıldı.

Misli’den yeni üyelere 100 TL!

Misli’ye yeni üye olan herkes toplamda 100 TL kazanma şansı yakalıyor. Siz de Misli’ye üye olun, kampanyaya katılın ve toplamda 100 TL kazanma fırsatını yakalayın. Türkiye’nin En Yüksek Oranları’nın yer aldığı Misli’de Ajax – Beşiktaş karşılaşmasının heyecanını daha fazla yaşayın!

Avrupa’da sahne Beşiktaş’ın