İspanya La LigaAtletico Madrid'de bir devir kapanıyor! Simeone'nin alternatifini buldular

Atletico Madrid'de bir devir kapanıyor! Simeone'nin alternatifini buldular

08.11.2022 - 12:01 | Son Güncellenme:

La Liga'da lider Barcelona'nın 10 puan gerisinde kalan ve Şampiyonlar Ligi'ne grup sonuncusu olarak veda eden Atletico Madrid'de bir dönem sona eriyor. İspanyol ekibinde teknik direktör Diego Simeone'nin geleceği için sürpriz bir iddia ortaya atıldı.

Atletico Madridde bir devir kapanıyor Simeonenin alternatifini buldular

İspanya La Liga'nın 13. haftası itibarıyla lider Barcelona'nın 10 puan gerisinde kalan ve Porto, Club Brugge, Leverkusen'in bulunduğu Şampiyonlar Ligi B Grubu'nu sonuncu olarak tamamlayan Atletico Madrid'de eleştiri oklarının hedefi Diego Simeone'ye çevrilmiş durumda.

Haberin Devamı

Taraftarların eleştirmeye başladığı 52 yaşındaki Arjantinli teknik adamın geleceği hakkında sürpriz bir iddia ortaya atıldı.

PUAN KAYIPLARI

Sezona istediği başlangıcı yapamayan Atletico Madrid'de ligde Cadiz mağlubiyetinin ardından Espanyol karşısında da yaşanan puan kaybı kulüp yönetimini harekete geçirdi.

Atletico Madridde bir devir kapanıyor Simeonenin alternatifini buldular

KUPALARI TOPLADI

2011 yılında Atletico Madrid'in başına geçen Simeone, İspanyol ekibiyle çok başarılı dönemler geçirdi. Atletico Madrid ile 2 Avrupa Ligi, 2 UEFA Süper Kupa, 1 İspanya Kupası, 1 İspanya Süper Kupası kazana Simeone, ayrıca takımını 2 kez La Liga'da zafere ulaştırmıştı.

Bu dönemde 598 maça çıkan Arjantinli çalıştırıcı, 1.99 puan ortalaması yakaladı.

SİMEONE DÖNEMİ SONA MI ERİYOR?

İspanyol basınında yer alan habere göre Diego Simeone'nin sezon sonunda kulüpten ayrılması için kulüp yönetiminde adımlar atılıyor.

Haberin Devamı

İLK ADAY BELLİ OLDU

Atletico Madrid CEO'su Gil Marin, İspanya Milli Takım Teknik Direktörü Luis Enrique'yi gelecek sezon takımın başına getirmek istiyor. Dünya Kupası'nın ardından İspanya Milli Takımı'ndan ayrılması beklenen Enrique'nin, Atletico Madrid'den glecek olası bir teklife sıcak bakabileceği iddia edildi.

Atletico Madridde bir devir kapanıyor Simeonenin alternatifini buldular

Gil Marin'in ayrıca takımın önde gelen isimleri, Oblak, Koke ve Griezmann ile de bu konu hakkında bir toplantı yaptığı ifade edildi.

MAAŞI BÜYÜK SORUN

Atletico Madrid ile 2024 yılına kadar sözleşmesi bulunan Diego Simeone'nin ise yıllık brüt 40 milyon euroluk bir maaşı bulunuyor ve İspanyol ekibi tecrübeli teknik adamla, yolları ayırmadan önce anlaşmaya varması gerekiyor.

Atletico Madridde bir devir kapanıyor Simeonenin alternatifini buldular