SkorerAtıf Keçeci yönetimi eleştirdi...

Atıf Keçeci yönetimi eleştirdi...

29.11.2008 - 15:39 | Son Güncellenme:

.

Atıf Keçeci yönetimi eleştirdi...

Beşiktaş Kulübü’nün olağan Divan Kurulu Toplantısı yapılırken, üyeler toplantıda söz alarak çeşitli konularda kulüp yönetimini eleştirdi.
Divan Kurulu üyelerinden Atıf Keçeci, yabancı oyunculara 44 arabanın tahsis edildiğini, ancak bu arabaları başkalarının kullandığını, bunun yanında istifa ettiği halde hala kulübün aracını kullanan eski mensupların bulunduğunu söyledi.
Keçeci, yabancı oyuncuların kullandığı 44 aracın bulunduğunu belirterek, "Bunların dışında bu araçları kullananlar var. Bunların benzin masrafları kulüpten alınıyor. Telefon masrafları bilinmiyor. İstifa etmiş olmasına rağmen kulübün arabasını kullanan eski mensuplar var" dedi.
Atıf Keçeci, Futbol A.Ş’nin genel kuruluna katıldığını hatırlatarak, "Hissedar olarak katıldım. 10 hissedar daha vardı. Bunların 8’i yönetim kurulunu ve denetleme kurulunu ibra etmedi. Basının bunu haber yapmasının ardından kulübümüz bir açıklama yayınladı. İbra etmeyenlerin küçük bir azınlık olduğu ve yüzde 99 oranında ibra edildiği söylendi. Bunun yüzde 70’i dernek, geriye yüzde 29 kalıyor. İbra edenler arasında çok küçük hisseleri olan arkadaşlarımız vardı" diye konuştu.
Üyelerden Kadir Kılıç ise hastalığı nedeniyle Ankara’da tedavi edilen ve daha sonra taburcu olan Süleyman Seba’yı birçok kişinin ziyaret ettiğini hatırlatarak, "Ancak Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu’ndan kimse aramadı" dedi.
Sezon başında (A) takımına alınan Emre Özkan’ın PAF takımına gönderildiğini vurgulayan Kılıç, "Bir Emre Özkan dramı yaşanıyor. Şu an PAF takımına gönderildi. Bu oyuncunun yaşı PAF takımı için tutmuyor. Böyle bir değer 400 YTL maaşla paslanıyor. İnşallah kiralık gider. Ümit Milli Takımı’nda herkesin istediği bu oyuncu mutlaka kiralık olarak gitmeli" diye konuştu.
Divan Kurulu üyelerinden Aydoğan Cevahir ise futbolcu alımlarında dostluk ilişkilerinin olduğunu öne sürerek, "BJK Fulya Süleyman Seba Projesi’nde ciddi kayıplar var. Kriz ortamında önlemler almak lazım. Almazsanız Galatasaray’ın durumuna düşersiniz. Galatasaray iflas etmiş durumda. Fenerbahçe ise sırtını devlete dayamıştır. Oradan gelen ihalelerle gidiyor" dedi.
İsmail Ünal da BJK Fulya Süleyman Seba Projesi’nin uygun bir şekilde gerçekleştirildiğini, bu konuda sıkıntının bulunmadığını dile getirdi.
Bu arada üyeler, projede özellikle kaçak kat olduğu yönündeki iddialara açıklık getirilmesini istedi.

Haberin Devamı

KENAN ÖNER VE İLHAN DURUSOY ELEŞTİRİLERİ YANITLADI

Divan Kurulu üyelerinin eleştirilerinin ardından kulüp yönetim kurulu üyeleri Kenan Öner ve İlhan Durusoy, bunlara yanıt verdi.
Öner, yaptığı ikinci konuşmada, kulübün onursal başkanı Süleyman Seba’nın hastalığı sırasında kendilerinin ilgisiz kaldığı konusundaki eleştiriye şu yanıtı verdi:
"Seba’nın Ankara’da neden yattığını takip ettik. Yönetim kurulu üyemiz Murat Çelik sık sık kendisine gitti. Her türlü hatırını sordu ve alakadar oldu. Mustafa hocanın gitmesinden dolayı basında bazı haberler çıktı. Ama durumunu yakinen takip ettik."
BJK Fulya Süleyman Seba Projesi’ni yürüten İlhan Durusoy ise özellikle projede kaçak kat olduğu yönündeki eleştirilere açıklık getirdi. Durusoy, 2004 yılından beri gece gündüz Beşiktaş’ın menfaatleri doğrultusunda çalıştığını ifade ederek, "Herhalde hata yapmışım" dedi.
Durusoy’un konuşmasında salonda zaman zaman gerginlik yaşanırken, İlhan Durusoy, üyelerin laf atması ve Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz’in uyarıları sonrası sıkıntılı anlar geçirdi.
Yönetici Durusoy, Aydoğan Cevahir’in "İlhan Bey, sizinle ilgili şaibeler var" demesi üzerine sinirlendi. Salonda bulunanlar ve yönetim kurulu üyeleri bu sözlere tepki gösterirken, Durusoy, "Hakkımda ne biliniyorsa kişiler belgeleriyle konuşsun" diye yanıt verdi.
İlhan Durusoy, projeyi finansman sağlayıp kendilerinin yapması halinde 100 milyon dolar kredi bulmaları gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:
"Bu kredinin 20-25 milyon dolarlık da faizi olurdu. Bir kuruş harcatmadan bu tesisi yaptık. Kaçak kat veya izne tabi olmayan taraf yoktur. İmarına ve ruhsatına uygundur. Ticari alanlar giriş katındadır. Yapımcı firmayla aramızda hesap konusunda fikir ayrılığı var. Bu da inşaat alanının yüzde 2’sine tekabül ediyor. Bunu da teminata bağlamışız. Madalya beklemiyorum. Bu projenin zamanında yapıldığına memnunum. Stat konusunda yeni projeyi geliştirdik ve anıtlar kuruluna sunduk. Yetersiz olduğumuzu düşünen insanlar varsa saygı duyarız. BJK Fulya Süleyman Seba Projesi’nde kat sayısı konusunda ruhsatımız ve her şeyimiz uygundur. Kat sayısı belediyede başka türlü ifade edilir, ticari hayatta başka türlü. 42 kat var. 5’i bodrum, 4’ü tesisat ve 1’i de zemin kattır. Konut katı ise 30 artı 2’dir. Bu şekilde 42 kat çıkmaktadır. Kaçak kat deniliyor. Ancak herkesin tanımlaması başka türlüdür."