GüreşAltın günü

Altın günü

05.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Rıza Yıldırım'ın ardından dün de Soner Demirtaş ile Yasemin Adar birincilik kürsüsüne çıktı.

Altın günü

Sırbistan’da yapılan şampiyonada güreşçilerimiz fırtına gibi esmeye devam etti. Erkekler 74 kiloda mücadele eden Soner Demirtaş, Azeri Suleymanov’u devirerek altın madalyaya ulaşırken kadınlar 75 kiloda Yasemin Adar, Macar Nemeth’i teknik üstünlükle geçerek 2. kez mutlu sona ulaştı.

Haberin Devamı

Altın günü
Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Rıza Yıldırım’ın ardından dün de erkekler serbest stil 74 kiloda Soner Demirtaş, kadınlar 75 kiloda ise Yasemin Adar altın madalya kazandı.
2016 Rio Olimpiyatları’nda 3. olan Soner Demirtaş, finalde Azerbaycanlı Murad Suleymanov ile karşı karşıya geldi. Müsabakada ilk periyodu 2-0 geride kapatmasına rağmen minderden 6-4 galip ayrılan milli güreşçi, üst üste 2. kez altın madalyaya uzandı.
Kadınlar 75 kiloda mücadele eden Yasemin Adar, finalde bu yıl 23 yaş altında Avrupa şampiyonu olan Macar Zsanett Nemeth ile karşılaştı. Macar rakibini 10-0 teknik üstünlükle yenen Yasemin Adar, üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.
Serbestte son gün
61 kiloda Abdi Zurnacı, bronz madalya maçında Ermeni Valodya Frangulyan’a 10-0 teknik üstünlükle yenilerek 5. oldu.
Türkiye, üçüncü gün sonunda 3 altın ve 2 bronz madalyaya ulaştı. Avrupa Güreş Şampiyonası’nda serbest stil ve kadınlarda müsabakalar bugün sona erecek. Erkekler serbest stilde 70 kiloda Yakup Gör ve 125 kiloda Taha Akgül, kadınlarda 58 kiloda Derya Bayhan ve 69 kiloda Buse Tosun mindere çıkacak.