Yaz OlimpiyatlarıAlmanya Başbakanı Olaf Scholz'a 'ödül' tepkisi!

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'a 'ödül' tepkisi!

12.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Paris 2024’te dörtlü erkekler 500 metre kayak finalinde Almanya, Avustralya’yı foto finişte geçerek altın madalyaya ulaştı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholza ödül tepkisi

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, müsabakayı yerinde izleyenler arasındaydı ancak müsabakanın ardından Alman kanocular Tom Liebscher ve Max Rendschmidt’in getirdiği eleştirilere maruz kaldı.

Haberin Devamı

Sporcular ödül paralarındaki uygulamanın yanlış olduğunu savundu. Olimpiyatlarda altın madalya kazanan sporculara Almanya’da 20 bin euro verilirken, sporcunun ikinci altınında bu ödülün verilmemesini ve ücrette yapılan kesintileri eleştirdiler.

DÜZENLEMELER İSTEDİLER

Alman kanocular, bir kez daha olimpiyatlara ev sahipliği yapma niyetindeki ülkelerinde siyasilerin, müsabakaları yerinde takip etmektense, eksikliğini dile getirdikleri konularla ilgili düzenlemeler yapmalarının daha kıymetli olacağını dile getirdi.

Türkiye’deki ilgili yönetmeliğe göre Olimpiyat ve paralimpik oyunlarının ferdi müsabakalarında birinci olan sporcuya en fazla 1000 adet Cumhuriyet Altını karşılığı Türk Lirası ödül verilebileceği ifade ediliyor. Takım halindeki birinciliklerde ise bu rakam, her sporcuya en fazla 500 adet olarak belirtiliyor.

Haberin Devamı

PROTESTOCU POLİS

Almanya başbakanını eleştiren isimlerden Max Rendschmidt’in polis olduğu ortaya çıktı. Üç Olimpiyatta şampiyon olarak önemli başarıları bulunan ve polis şefi unvanı bulunan Rendschmidt ‘Önemli olan, siyasetçilerin bir sonraki seçim sonucu için buraya gelmesi değil, bunun yerine sporu destekleyecek kararlar almaları. Spor sevgisi sadece madalya söz konusu olduğunda ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Yazarlar