Türkiye Haberleri Ali Düşmez: Ronaldo'nun karşı takımda oynaması hem avantaj hem dezavantaj

Ali Düşmez: Ronaldo'nun karşı takımda oynaması hem avantaj hem dezavantaj

20.06.2024 - 11:16 | Son Güncellenme:

Türkiye Futbol Federasyonu İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez ve TFF Yönetim Kurulu Üyesi Müslüm Özmen, Portekiz maçı öncesi Demirören Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu.

Ali Düşmez: Ronaldonun karşı takımda oynaması hem avantaj hem dezavantaj

A Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası'na (EURO 2024) 3-1'lik Gürcistan galibiyetiyle başladı. Türkiye Futbol Federasyonu İcra Kurulu Üyesi, Amatör İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Başkanı Ali Düşmez; Gürcistan galibiyeti ve turnuvadaki beklentilerle ilgili Demirören Haber Ajansı’na (DHA) özel açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Ay-yıldızlıların Gürcistan karşısında Türk insanına büyük bir gurur yaşattığını dile getiren Ali Düşmez, “Çok gerildik. Millilerimiz, Türk insanına büyük bir gurur yaşattı. Buradaki gurbetçilerimiz çok mutlu oldular. Bütün gün beraberdik. Ülkemizde ayrı bir sevinç oluyor, burada ayrı bir keyif oluyor. Çok mutlu ve gururluyuz. İnşallah devamı gelir. Stat da Türkiye’deki herhangi bir stadımız gibiydi. 65 bin kişilik stadın yüzde 85, 90’ı Türk seyircilerdi. Çok mutlu ve gururluyuz” ifadelerini kullandı.

"İLK MAÇLARIN HER ZAMAN BİR SIKINTISI VARDIR"

Böylesine büyük turnuvalarda ilk maçların her zaman zor geçtiğine dikkati çeken Düşmez, "İyi bir maç oldu. Çok iyi başladık. İkinci gol, kıl payı VAR’dan döndü. Zaten o gol olsaydı oyun çok önce kopacaktı. Çok heyecanlandık. 1-1 oldu. Çok güzel bir maç oldu. Bana göre turnuvanın en güzel maçlarından biriydi. İlk maçların her zaman bir sıkıntısı vardır. Bu sıkıntıları bazı dakikalarda yaşadık. Ancak bundan sonra daha iyi olacak. Ümitliyim” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"RONALDO’NUN KARŞI TAKIMDA OLMASI BİZİM İÇİN HEM AVANTAJ HEM DE DEZAVANTAJ"

Portekizli yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo’nun rakip olmasının hem avantajlı hem de dezavantajlı yanlarının olduğunu söyleyen Ali Düşmez, “Portekiz ile bir hesap var. İnşallah hesap bizim lehimize dönecek. Ronaldo’nun da karşı takımda olması bizim için hem avantaj hem de dezavantaj. Böyle yıldız futbolcularla karşı karşıya oynamak bir avantajdır. Aşırı bir motivasyon olur. Ben olaya o tarafıyla bakmak istiyorum. Portekiz maçı için ümidim ve düşüncem çok daha rahat ve iyi olacak. Kafa kafaya bir maç olacak. Dünyanın en iyi takımlarından biriyle oynayacağız. Ama iyi bir rakibe karşı bu takımın çok daha iyi olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

"PORTEKİZ MAÇINDA İNŞALLAH PUAN YA DA PUANLAR ALACAĞIZ"

Portekiz maçının Gürcistan maçına göre daha tahmin edilebilir bir karşılaşma olduğunu ifade eden Düşmez, sözlerini şöyle noktaladı: "Bu maç ilk maça göre daha belirli. Çünkü her şeyin ne olduğunu biliyorsunuz. Rakibin, futbolcuların… Ne yaşayacağınızı biliyorsunuz. Teknik kadro olarak, futbolcu olarak hissedebilirsiniz. Gürcistan maçı bana göre bilinmeyeni daha fazla olan bir maçtı. Bu maç daha iyi olacak. Zor bir maç olacak. Ama biz inşallah puan ya da puanlar alacağız. Ümidimiz, duamız bu. Çünkü buradaki hava çok çok özel. Buradaki Türk insanımızı mutlu etmek istiyoruz."

Haberin Devamı

'TURNUVADA ÇOK İYİ YERLERE GELECEĞİZ'

TFF Yönetim Kurulu Üyesi Müslüm Özmen, Avrupa Futbol Şampiyonası’na Gürcistan galibiyetiyle başlayan A Milli Takım’ın yakaladığı jenerasyona, turnuvadaki beklentilere ve Türkiye’de futbola dair DHA'ya özel açıklamalarda bulundu.

Almanya’da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası’nda yer almanın çok büyük bir mutluluk olduğunun altını çizen Özmen, "Öncelikle buradan Türkiye’deki tüm vatandaşlarımıza, Almanya’daki gurbetçi vatandaşlarımıza saygılarımı, selamlarımı gönderiyorum. Bu mutluluğumuzu şampiyonada başarılı olarak katlamak istiyoruz. Çok farklı bir duygu. Berlin’de Almanya ile hazırlık maçı yapmıştık ve çok şükür kazanmıştık. Oradaki insanların mutluluğunu, mutluluk gözyaşlarını gördüğünüz zaman çok farklı duygular hissediyorsunuz. En büyük amacımız buradaki vatandaşlarımıza, buradaki yurttaşlarımıza tekrar bu mutluluğunu yaşatmak. Gerçekten çok iyi bir milli takımımız var. Çok iyi bir teknik ekibimiz var. Yönetim olarak her zaman onların yanındayız. Biz değil sadece. Türkiye’yi seven herkesin, soydaşlarımızın da milli takımımızın yanında olduğunu hissediyorum. Biz bu turnuvada çok iyi yerlere geleceğiz. Öncelikli hedefimiz gruplardan çıkmak. Sonra da gidebildiğimiz yere kadar gitmek. Çok iyi bir jenerasyon yakaladık. Bazıları diyor ya ‘Hayal’; bu hayal değil. Bugün Inter'in kaptanı bizim kaptanımız. Avrupa’nın da en kıymetli orta saha oyuncularından. Real Madrid’de oynayan bir evladımız var: Arda Güler. Kenan Yıldız, Zeki Çelik… Hepsi. Kendi ligimizde oynayanlar: İrfan Can’ı, Kerem’i hepsini saymak istiyorum. Çok kıymetli bir kadromuz var. Bu kadro bize sadece Avrupa Futbol Şampiyonası’nda değil ilerleyen dönemlerde de Dünya Kupası da büyük hedefimiz. Orada da başarılar yaşatacaklarına inanıyorum. Halkımızın büyük ilgisi, futbol sevgisi. Takımımız büyük ışık veriyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"ALLAH KORUSUN BAŞARISIZ OLURSAK BENİM İÇİN O ZAMAN SÜRPRİZ OLUR"

Haberin Devamı

Alman basınında A Milli Futbol Takımı ile ilgili çıkan övgü dolu haberleri de takip ettiğini aktaran Özmen, "Ben sürpriz denildiği zaman biraz rahatsız oluyorum. Sürpriz beklenmedik bir şeydir. Bizim gerçekten milli takımımızdan beklentimiz var. Allah korusun başarısız olursak benim için o zaman sürpriz olur. Başarıda bir sürpriz görmüyorum. Türkiye’de futbolla ısınan mükemmel bir iklim var. Bu iklimde zaman zaman fırtınalar oluyor. Büyük bir aileyiz. Ailenin de şu an en büyük meyvesi milli takım. Burada bunun karşılığını alacağımıza inanıyorum. İnanın bizim gençlerimiz çok daha yetenekli, çok daha farklı. En son İsviçre ile oynanan U16 maçımızı izledim. O maçı da kazanmıştık. Avrupalı bir takımla oynadığımızda bizim çocuklarımız daha zayıf, daha çelimsiz ama şimdi bakıyorum çok iyi bir jenerasyon geliyor. U16’daki oyunculardan en az 4-5 tanesinin EURO 2032’de oynayacağını düşünüyorum. 'Bizim altyapımız yok, bizim altyapımızda sıkıntılarımız var' diyoruz. Bazen olumsuz şeylere bakarak iyi şeyleri de görmezden geliyoruz. Türkiye’de futbol 100 yıldır yaşıyor. Şampiyonalara katılıyoruz. Milli takımlarımızın dünyadaki organizasyonlara katılması, bunlar çok kıymetli şeyler. Şu anda biz FIFA’da da UEFA’da da kıymetli, değerli ve önemliyiz. Ben bunun ivme kazanarak devam edeceğine inanıyorum. Biz 85 milyonluk nüfusa futbolun direkt ya da endirekt olarak girdiği bir ülkeyiz. 5 yaşındaki çocukla 80 yaşındaki büyüğü futbolla sevinç yaşayabiliyor. Bizim futbolda iyi duygular yaşamamız lazım” değerlendirmesinde bulundu.