Puanı kaptan Uğurcan aldı!

Haberin Devamı

Maça daha istekli başlayan, maçın genelinde topa daha çok sahip olan taraf Trabzonspor’du ancak, Net Global Sivasspor, oyunu kendi sahasında kabul edip, kaptıkları toplarla rakip kalede etkili olan takımdı.
Evet, Trabzonspor rakibine oranla topla daha çok oynadı oynamasına da, pozisyonları bulan, galibiyeti kaçıran Bülent Uygun’un öğrencileriydi.
Çünkü bekleyerek oynayan Sivasspor karşısında, Trabzonsporlu oyuncular hem yavaş oynadılar hem orta sahada sorumluluk alacak, oyuna ağırlığını koyacak oyuncusu yoktu hem kanatları kullanamadılar hem de çıkarken çok top kaptırdılar.
Topun ayağa gelmesini bekleyerek oynamaları, kırmızı-beyazlı ekibin ekmeğine yağ sürdü ayrıca.
Çıkarken ev sahibine ikram ettikleri topları, ev sahibi takım değerlendirebilseydi, ya da kaptan Uğurcan Çakır, gününde olmasaydı, Sivasspor’un, topla daha çok sahip olan, maçın mutlak favorisi Trabzonspor’u farklı mağlup etmesi işten bile değildi.
Ee, bu işler böyledir, orta sahanız gezinirse, kanatlarınız çalışmazsa, kendinize koşu koridorları oluşturamazsanız, tüm bunların yanı sıra bekleyerek oynarsanız, rakibin oyununa mahkûm olursunuz. Zaman zaman geniş alanlar bulan Sivasspor, Trabzonspor’a zor anlar yaşattı desek abartmış olmayız.
Trabzonspor’un en büyük iki eksiğinden biri; orta sahasında lider oyuncusunun olmaması. Sorumluluk alacak, oyunu yönetecek, yönlendirecek, arkadaşlarını pozisyona sokması gereken Bardhi idi ancak, Bardh’yi ara ki bulasınız! 54’te kaçırması atmaktan zor olan pozisyonda meşin yuvarlağı direğe nişanladığı dakikada görebildik bordo-mavili oyuncuyu. Avcı’nın orta sahada varlığı ile yokluğu belli olmayan oyuncusuna bu kadar sabretmesini anlamak hakikaten güç!
Genç Cihan da kaybolup gitti rakip takımın kalabalık orta sahasında ve kalabalık defans arasında. O anlamda Avcı’nın orta sahaya maçın devre arasında müdahale etmesi lazımdı. Ayrıca aldığı her topu kaleye vuran Trezeguet’ın de uyarılması gerektiğini hazır yeri gelmişken söyleyelim.
Rey Manaj gibi bir santraforun Trabzonspor’da olduğunu düşünün, arkadaşlarına istasyon olan, rakip takımlar için tehdit oluşturan.
Uzun lafın kısası, Bordo-mavili takım, orta sahada lider bir oyuncusunun olmayışının yanı sıra, iyi bir golcüsünün olmamasının eksikliğini Sivas’ta da yaşadı.
Kaptan Uğurcan, şampiyon oldukları sezondaki gibi formda olmasaydı, bordo-mavililer Trabzon’a bir puanla değil, kafaları sorunlarla dolu, elleri boş dönerdi. Özetle bir puanı kaptan Uğurcan sayesinde aldılar…