BeşiktaşAjax maçı sonrası Attila Gökçe'den Beşiktaş'a sert eleştiri! 'Utanç verici'

Ajax maçı sonrası Attila Gökçe'den Beşiktaş'a sert eleştiri! 'Utanç verici'

27.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi ilk hafta maçında deplasmanda Hollanda ekibi Ajax’a 4-0 mağlup oldu. Mücadele sonrası Milliyet Gazetesi yazarı Attila Gökçe siyah-beyazlı ekibin futbolunu değerlendirdi.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında konuk olduğu Hollanda temsilcisi Ajax'a 4-0 yenildi. Mücadele sonrası Milliyet Gazetesi yazarı Attila Gökçe karşılaşmayı değerlendirdi.

Haberin Devamı

Bir mahcubiyet gecesi / Attila Gökçe

UEFA Avrupa Ligi için “Tam da boyumuza göre….” diyerek erken bir tanı koymuştuk. Daha maçlar oynanmadan “Kim bilir, belki de iki tarafı da İstanbul çıkışlı bir Türk finali oynanır, biz de memleketçe alkışlarız” diye sıcak rüyalar görüyorduk. Bu rüyaları Galatasaray ve Fenerbahçe de besleyince, ister istemez Beşiktaş’tan da bir güzellik bekledik Ajax karşısında...

'HAYAL KIRMANIN SINIRI OLMALI'

Güzellik mi? Yok öyle bir şey… Hayal kırmanın da bir sınırı olmalı…
Hadi güzellik bulamadık, en azından bir beraberlik, ya da ne bileyim, tek farklı bir yenilgi filan… Gerçi eleme müsabakası olmadığı için farkın, ya da az farkın o kadar önemi yoktu ama, olsun… Yenilelim, ama ayıp olmasın.
Johann Cruyff Arena’da dün oynanan maç hem çirkin, hem ayıplı, hem de sportif açıdan utanç vericiydi.

Haberin Devamı

Ajax önünde bazı dostların uçarak “favori” tabelası yapıştırdığı Beşiktaş, skor tabelasında battıkça battı. Ajax attıkça atarken, bizimkilere düşen batmaktı elbet.
şen batmaktı elbet. Bu maçın golcüleri (Fitz Jim, Godts (2) ve Taylor) çabuklukları, vuruşları ve oyunu eğlenceye çeviren halleri ile anılacaktır elbet.
Beşiktaş yanına bakacak olursak, herkese fazlasıyla mahcubiyet payı ayırabiliriz. Ama en çok da Bronckhorts’a… Beşiktaş’ın Hollandalı hocası, ne bileyim önde basmak gibi bir taktik deha ile Ajax’a karşı Immobile’yi dinlendirirken Hekimoğlu Mustafa’yı görevlendiriyordu. Orta alanda da ekstradan bu maç için seçilen Onana’ya forma takdim edilmişti. Rashica ve Rafa Silva iyi de Mustafa’nın ne yapmaya memur edildiği pek anlaşılamadı. Genç çocuğumuzda bir hal var… Önüne gelen topa vuramamak, donup kalmak hali… Ya da kaçırdığı gollerden sonra kendine karşı yazdığı acımasız ceza faturalarını söylenerek doldurma hali gibi. Genç çocuklar için hepsini doğal karşılayıp sabırla bekleyebiliriz. Peki kıdemli profesyonellere ne diyeceğiz? Gedson’a, Rafa Siva’ya, Paulista’ya karşı mesela.

Ajax maçı sonrası Attila Gökçeden Beşiktaşa sert eleştiri Utanç verici

'HERHALDE BİR AÇIKLAMASI VARDIR'

Bu mahcubiyet galasının hesabını vermesi gereken kişi, dürüstlüğü ile tanıdığınız Giovanni Van Bronckhorst’tur.. Herhalde durumu anlamamıza yardımcı olacak bir açıklaması vardır.

Haberin Devamı

Bu maçta önde baskı yapayım derken, geçiş oyununa yakalanıp peş peşe goller yiyen Beşiktaş dramasını izledik. Ama bir de savunma trajedisi vardı. Dört savunmacının dördü de, rakip golcülerin gerisinde kaldılar. Gece boyunca abuk sabuk top kayıplarıyla oyun kurmaktan, oynamaktan aciz kaldılar.
Beşiktaşlı dostlara “Size rüya görmeyi yasaklıyorum” desem.. Ayıp etmiş olur muyum? Acaba!

DÜNYANIN EN PAHALI KORKULUĞU - ALİ ECE (FANATİK)

Santradan önce Giovanni hoca “fiziksel durumları da göz önünde bulundurarak bu 11’i sahaya sürdüm” dedi. Keşke yetenek kriterini de göz önünde bulundurup bize ilk yarıdaki rezil Onana performansını izlettirmeseydi, yerine Salih veya Ndour ile başlayabilirdi. Öncelikle Onana’ya o bonservis bedelini ödemeye layık görenler dilerim uzun süre insomnia hastalığından mustarip olup uyuyamazlar, gözlerini kapar kapamaz 42’deki içine ettiği geçiş hücumunda Onana’nın veremediği basit pası sürekli görürler! Beşiktaş ilk yarıda malum şahsın 11’de olması nedeniyle Giovanni hoca dönemindeki futbol doğrularını sahaya yansıtamadı. Daha önceki maçlarda hemen organize pres yapıp savunmasını öne çıkartan Giovanni dönemi Beşiktaş’ı Cruyff Arena’da ilk kez 26’da savunmasını öne çıkartabildi. Geriden top çıkartırken Musrati’yi bölgesel presle baskılayıp ilk topu almasını engelleyen Ajax baktı ki mecburen 4-2-3-1’e dönüp kâğıt üzerinde çift pivotla oynayan Beşiktaş’ta Onana isimli şahıs da top almak için savunmasına yanaşmıyor, presi kalıcı hale getirdi. Beşiktaş ilk yarıda Gedson’un savunmaya yaklaştığı pozisyon hariç geriden top çıkartamazken golü de geriden oyun kuramadığı bir anda Mert Günok’un tembel uzun pası merkezde Ajax’lılara gelince yedi. Fitz Jim’in golünde kanattan içeri kesen rakibe karşı Onana’nın ayakları yerine gözleriyle rakibi durdurmaya çalışması futbol tarihinde bir ilkti, dilerim Beşiktaş tarihinde son kez olur!

Haberin Devamı

Ajax maçı sonrası Attila Gökçeden Beşiktaşa sert eleştiri Utanç verici

ONANA'YI YERDEN YERE VURDU

Haberin Devamı

İlk yarı boyunca iki stoper Baas ve Şutalo defalarca geriden dikey driplinglerle çok rahat çıktılar. Rakip gelirken karşılaması gereken sözde pivotu çiftleyen Onana ne yaptı: 16’da Fitz Jim’den bir çalım yedi ki geçen sezon 2. Amatör’de çalıştırdığım Boğaziçi’nin hiçbir oyuncusu asla o kadar amatörce çalım yemediler! Giovanni hocam değişikliklerde çok fena geç kalınca 55. dakikada 3 farklı yenik duruma çoktan düşmüştük! Devre başlar başlamaz Beşiktaş yine top çıkartırken hata yapmış, Ajax’lılar ortada nasıl olsa 4 milyon Avro’ya kaskallanmış korkuluk var rahatlığıyla yine merkezden bomboş gelip golü atmıştı. Sevgili Giovanni hocam, kısa sürede çok güzel işler yaptın ancak dünkü başlangıç 11’inde adeta pasta yaparken hamur yerine süpürge otu kullanmak benzeri bir hata yaparak dünyanın en pahalı korkuluğunu 6 numarada başlattın. Lütfen tekrar etme!