FenerbahçeAİLE SAADETİ

AİLE SAADETİ

25.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sarı-lacivertli ekip daha ilk dakikada Uche’nin penaltı golüyle sarsıldı. İlk devre rakip defansı aşmakta çok zorlanan ev sahibi ikinci yarıda “taze baba” Sow’un oyuna girmesiyle canlandı. Webo beraberliği sağladı, kaptan Emre’nin penaltısı Kadıköy’ü ayağa kaldırdı. Nefes kesen gecenin kapanışını uzatmada Sow yaptı

AİLE SAADETİ

SENAD OK - MAÇIN ÖYKÜSÜ / FOTOĞRAFLAR: FEHİM KAYACAN

Haberin Devamı

Fenerbahçe adına çöpe atılan tam 60 dakika... İlk saniyelerde gol yiyen sarı-lacivertlilerde teknik direktör Kocaman tam “1” saat bekledi hamle için.
Bildiğim kadarıyla ilk yarıda oyuncu değişikliği yapmak yasak değil.
Neden bu kadar bekledi Kocaman?

AİLE SAADETİ

AİLE SAADETİ

AİLE SAADETİ

AİLE SAADETİ


Bate maçındaki karttan sonra Meireles’in bu kadar çabuk forma bulması normal mi? Alex’in yerini Cristian, Cristian’nın yerini Meireles ile kapatmak nasıl açıklanabilir? Peki ya Sow? Yeni baba oldu. Eşinin doğumundan sonra döndü Fransa’dan. Belki yorgundu, idmana çıkmadı, ama önemli değil. Sow sağlamsa, nitekim ikinci yarı oyuna girdi, her zaman oynamalı.
Yanlış kurgu ve taktikle başladı özetle Fenerbahçe maça . İlk dakikada golü yiyince bu kurgu da bir türlü etkili olamadı.
Maçın ilk saniyesindeki karambolde Uche’nin vuruşu Topal’ın elinde patlayınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Uche, Volkan’ı mağlup etti: 0-1
Gökhan ve Emre çok istekli, ama bazı takım arkadaşları pek oralı değil. Kasımpaşa da dinamik bir takım. Alan bulursa cezayı her an kesebilir. Kasımpaşa defansı aşılsa da Fenerbahçe adına bu sefer kaleci Isaksson devreye girdi. İlk yarının son iki dakikasında iki fırsat yakaladı Fenerbahçe. Önce Emre yarattığı pozisyonda net fırsatı kaçırdı, daha sonra altı pas içinden Webo bomboş kafayı dışarı attı.
İkinci yarı aynı kadrolar sahadaydı. Pek hamle niyeti yoktu iki hocanın. Ancak Kasımpaşa’nın, Adem ile kaçırdığı net fırsattan sonra Kocaman anladı zamanın geldiğini. Önce Cristian ardından Sow’un girmesi topla buluşmasalar bile yetti. Emre’nin köşe vuruşunda Kuyt indirdi, Webo 60. dakikada bitirdi: 1-1. Bu golden sonra iki takım da gerçek rolüne büründü. Fenerbahçe daha da zorlamaya başladı. Sow ve Webo sürekli karamboller yarattı rakip ceza sahası içinde, ama sonuç çıkmadı. Umutların tükenmeye başladığı anda Yalçın, Webo’nun formasını tutunca hakem Hüseyin Sabancı beyaz noktayı gösterdi. Ve kaptan Emre takımını öne geçirdi: 2-1. Uzatmalarda Kasımpaşa kalecisi Isaksson ileriye çıkınca cezayı Sow kesti: 3- 1

Haberin Devamı

MAÇIN YILDIZI

Haberin Devamı

Bir sağ bek oyuncusunun
yapabileceği her şeyi yaptı. Hem defans hem ofansta büyük katkılar sağladı. Galibiyette başrol
oynadı.

KIRILMA ANI

Kaçan gol
55. dakikada Kasımpaşa öndeyken, Adem’in kaçırdığı, daha doğrusu Volkan’ın kurtardığı net fırsat ibreyi Fenerbahçe’ye çevirdi.

AİLE SAADETİ

Karşılıklı atışmalar

Son dönemde yönetime tepkileriyle dikkat çeken bir grup, TT kale arkası tribününde ”GFB burada dimdik ayakta” diye tempo tutarken, “Küçük bir grup’ken büyülendik heybetinden” pankartını açtı. Migros tarafında ise GFB’nin Anadolu yakası grubu ”Hep destek tam destek” pankartıyla yönetime destek verdi.

2013’te 4. penaltı

Fenerbahçe, 2013’te oynadığı maçlarda 4. kez penaltı kazandı. Türkiye Kupası’ndaki Bursa maçında penaltıyı Semih gole çevirirken, Kuyt ligde oynanan Sivas maçında topu direğe nişanlamıştı. Sarı-lacivertli takımın BATE ile oynadığı maçta kazandığı penaltıda Cristian golü yapmıştı. Dün de Emre topu filelerle buluşturdu.

2. devre 11 isabetli şut

Haberin Devamı

İlk yarıda 9 şut atarken tek isabet kaydedemeyen Fenerbahçe ikinci yarı BATE maçının yorgunluğa rağmen Kasımpaşa kalesini şut yağmuruna tuttu. İkinci 45’te Isaksson’un koruduğu kaleye 15 şut gönderen Fenerbahçeli oyuncular bunların 11’inde isabet sağlarken, 3 de gol attı.

‘Takım ruhuyla mücadele ettik’
Pierre Webo, Fenerbahçe’deki 4. lig maçında 3. golünü Kasımpaşa’ya attı. Sezonun ilk yarısında Büyükşehir forması giyen ve 9 gol kaydeden Kamerunlu forvet gol sayısını 12’ye yükseltti. Webo, Büyükşehir’in 22 Aralık’ta Kasımpaşa’yı 2-0 yendiği maçta da 1 gol kaydetmişti.
Tecrübeli futbolcu, yenik duruma düştükten sonra takım ruhuyla mücadele ederek galibiyete ulaştıklarını söyledi. Kasımpaşa gibi iyi bir takıma karşı maçın başında yenik duruma düşmenin zor olduğunu belirten Webo, “Arkadaşlarımın hepsi gerçek bir ruha sahip olduklarını gösterdiler ve istediğimiz neticeye ulaştık” dedi.
Kasımpaşa cephesinden penaltıyla ilgili gelen tepkileri de değerlendiren Webo, “Polemiklerin içinde olmak istemiyorum. Pozisyon netti, hakem de kararını verdi” yorumunu yaptı.