BeşiktaşAdana Demirspor - Beşiktaş maçı sonrası patladı: Utanma, arlanma yok mu?

Adana Demirspor - Beşiktaş maçı sonrası patladı: Utanma, arlanma yok mu?

15.02.2022 - 07:42 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık sezonunun. haftasında Beşiktaş deplasmanda Adana Demirspor ile karşı karşıya geldi. Alex Teixera'nın golüyle 1-0 öne geçen siyah beyazlılar, maç son dakikalarında Samet'in golüne engel olamadı ve sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı. Maç sonu spor yazarları kritik karşılaşmayı değerlendirdi.

Adana Demirspor - Beşiktaş maçı sonrası patladı: Utanma, arlanma yok mu

ÇATIR ÇATIR OYNADILAR - BİLAL MEŞE / MİLLİYET
Beşiktaş malum, şu sıralar kırk yılda bir gol buluyor, hoppp VAR ne hikmettir ki, pat devreye giriyor! Teixeira’nın golünde hiç bir şey yok, tertemiz... Beşiktaş’a gelince kılı kırk yarıyorlar, deyim yerindeyse ‘Öküzün altında buzağı arıyorlar’ VAR’daki arkadaşlar. O gol öncesinde Teixeira ikili sıkıştırmaya hedef oldu. Acaba gol olmasaydı o pozisyonda VAR devreye girer miydi? Hiç sanmam, Beşiktaş lehine ya!Nihayet VAR kedi olalı, bir fare tuttu. Lafım Barış Sarper Saka’ya değil... Alınganlık yapma emi hocam... Benim eleştirilerim genel...

Haberin Devamı

'BIÇAKSA VAR Kİ VAY...'
Yani sezon başından bu yana Beşiktaş’ın o kadar pozisyonu güme gitti ki, anlatamam. Balotelli’yi dünya tanıyor. Top ayağında iken ne kadar yaratıcı olduğunu bilmeyen yok. O boş bırakmaya gelmez! Sık sık Vida’nın onu kovaladığını gördük. Ceza alanı dışından üç kere denedi, sonunda şık bir gole imza attı. Ancak Ghezzal’ın ayağına bir basma, yani faul söz konusuydu, Barış Sarper Saka uyardı, Ali Şansalan izledi, golü iptal etti. Maşallah aman nazar değmesin. Hep böyle olun, adaletli maç yönetin, biz de sizi masaya yatırıp, didik didik etmeyelim.Valla, ben spikerin yalancısıyım, meslektaşım bir ‘bıçak’ atıldığını söyledi. O yabancı maddeyi Ali Şansalan’a verdiler, onu gördüm. Bıçak mı, başka bir şey mi bilemem! Ancak bıçaksa vay ki vayyyy! Yahu arkadaş, onu nasıl sahaya atıyorsun? Ya birine gelse... Sen de utanma arlanma yok mu? Temsilcinin raporunu merak ediyorum, sonuna kadar da kovalayacağım. Bakın stadın her yerinde kamera var di mi? Yani atan bulunur, hiç bir yere kaçamaz.

Haberin Devamı

Adana Demirspor - Beşiktaş maçı sonrası patladı: Utanma, arlanma yok mu

'BALOTELLİ'YE FIRSAT TANIMADI'
İkinci yarıda Ersin niye başını tuttu, anlayan var mı? Tribün sahaya çok yakın, sanırım yabancı cisim atıldı, eyyy temsilci! Batshuayi, çabalıyor, didiniyor, atamadığı gibi sinirleniyor, oyundan düşüyor! Yeri kritik bölge... Bir forvet ilk yarıda bu kadar ofsaytta düşer mi?Balotelli agresif bir oyuncu... Golünün iptal edilmesinden sonra oyundan düştüğü gibi sinirlendi, sarıyı da gördü. Şu öfke kontrolü olsa var ya, tadına doyum olmaz!Kaleci Ersin ilk yarıda kalesini terk etti, Balotelli’ye fırsat tanımadı. Aferin kardeş. Pjaniç mi, yoksa Atiba mı? Sabaha kadar Atiba... Orta sahayı ayakta tutan isimdi Kanadalı oyuncu.HHHİki takım da hafta içinde kupada 120 dakika mücadele ettiler. Maçın temposuna dikkat ettiniz mi? Valla iki takımı hem tempo, hem mücadele, hem de maçı kazanma arzuları üst seviye de idi, kutluyorum. Maçı net özetini yapacak olursa kıran kıranaydı adeta...

'ADANA, KARTAL'IN PESTİLİNİ ÇIKARDI'
Ahhh Emirhan İlkhan ahh... O pozisyonda kimseyi arama, sen dene, farkı ikiye çıkar, kahraman ol. Eee böyledir bu oyun... Son çeyrekte savunmana yaslanırsan, gelir senin beceremediğin golü Samet atar. Üstelik o da ‘siftah’ yaptı! Bir çift sözümüz de Önder hocaya olacak. Son dakikalarda al Batshuayi’yi, yerine kimi koyarsan... Koy kardeşim, istersen odun koy! Valla uzatma dahil son dakikalara bakarsak, Adana Demirspor, Kartal’ın pestilini çıkardı, Samet ile skoru eşitledi, gelin görünkü ki iki takım puanları paylaşmak zorunda kaldı. Kartal, yatıp kalkıp Ersin’in kritik kurtarışlarına dua etsin.

Haberin Devamı

Adana Demirspor - Beşiktaş maçı sonrası patladı: Utanma, arlanma yok mu

SINAVI KAZANDILAR - ATTİLA GÖKÇE / MİLLİYET
İkisi de kupa yorgunu. Hem de 120 dakikalık fiziksel yıpranmayla. Hem de sonucun penaltılarla belirlendiği maçlarda. Ev sahibi Adana Demirspor, Alanyaspor önünde kaybetmiş, Beşiktaş ise Göztepe önünde kazanmış. Elbette Beşiktaş’ın moral ibresi yükseği gösteriyor. Hele o penaltılardan ikisini bizzat kaleci Ersin kurtardıysa… Demirspor evinde, 30 bine yakın taraftarın gönlünü alma çabasında.Beşiktaş, Önder Karaveli hoca “eldekilerden” oluşturduğu on birle başladı maça… Kiralıktan geri çağrılan Kerem sağ bekte Rosier’in vekili.

Haberin Devamı

'ÇILGIN BİR ATAK ZİNCİRİ'
Dörtlü savunmanın önünde Necip var. Ghezzal sağda, Larin solda, Atiba ile Teixeira da içeride oynuyorlar. Batshuayi yine iş başında! İşi ne? Gol atmak… Ama yine “bloke” durumda. Pozisyona giriyor, vuramıyor, atamıyor.Hakçası, yorgunluklarına rağmen iyi bir iş çıkarmaya çalıştı iki takım da. Hele kupada oynamayan Balotelli’nin sahada adeta “şut şov” yapması yürekleri hoplatıyor…Karşılıklı top kaybetmeler, kazanılan topları gelişigüzel kullanıp kalecilere teslim etmelerle harcanıyor ilk yarım saat. Sonra hiç de beklenmedik bir kahraman, Alex Teixeira çıkıyor sahneye. O dakikaya kadar kalesine şutlanan her topu ‘armut toplar gibi’ kucaklayan Muriç, Kerem’in sağdan ortasına kafayı konduran Brezilyalıya engel olamıyor. Beşiktaş’a bayram sevinci yaşatan öncelik ve üstünlük duygusu…İşte asıl gürültü bundan sonra kopuyor. Adana Demirspor inanılmaz bir reaksiyon gösteriyor geriye düşünce… Öylesine ki Vargas, Balotelli, Yunus, savunmadan gelen Samet’le topyekün çılgın bir atak zinciri oluşturuyorlar. Pozisyonlar üst üste tekrarlanıyor. Balotelli, gol kaçırmada adeta Batshuayi ile yarış halinde. Vuruyor, auta gidiyor. Vuruyor, Ersin’de kalıyor top…

Haberin Devamı

Adana Demirspor - Beşiktaş maçı sonrası patladı: Utanma, arlanma yok mu

'NECİP VE ATİBA İNANILMAZDI'
Ev sahibi saldıra dursun, Beşiktaş talihsiz kayıplar veriyor. Önce Rıdvan, sakatlanıp tirin” işareti veriyor, ayakta duracak hali yok. Arka adalede sorun var. Umut Meraş giriyor oyuna (Dk.61)… Aynı dakikada Teixeira da Emirhan ile nöbet değişiyor. Beş dakika sonra sağ bek Kerem Kalafat kasığından aldığı darbeyle sakatlanıyor. Mehmet Topal giriyor oyuna. Topal savunmanın önüne, joker Necip de sağ beke geçiyor.Dünkü maçın skoru, her iki tarafa gidip gelebilirdi… Ama öyle olmadı, hesaplar ortada kaldı.Teixeira’nın kafayla attığı gole Adana’nın üç yerlisi “ortak yapımla” karşılık verdi. Alper Uludağ korneri kullandı, Tayyip Talha kafayla çevirdi, Samet de kafayla tamamladı…Sonrasında da karşılıklı çatışma inanılmaz tablolarla sürdü. Beşiktaş, sezonun belki de en sıkı savunma mücadelesini verdi. Ersin, Vida, Welinton, önceki ve sonraki beklerle Necip ve Atiba inanılmaz mücadele örneği verdiler.

NEFES KESTİLER - SERDAR SARIDAĞ / MİLLİYET
Maçtan önceki tek gerçek, son haftalardaki oyunlar baz alındığında, Adana Demir’in favori olmasıydı. Beşiktaş ile ilgili tek gerçek ise Malatya ve Antalyaspor maçlarında rakibi kendi yarı sahasından dışarı çıkarmamasıydı. Bu taktiği Adana Demir’e uyguyamak hem pek mümkün değildi hem de mantıklı değildi. Maçtan önceki tek gerçek, son haftalardaki oyunlar baz alındığında, Adana Demir’in favori olmasıydı. Beşiktaş ile ilgili tek gerçek ise Malatya ve Antalyaspor maçlarında rakibi kendi yarı sahasından dışarı çıkarmamasıydı. Bu taktiği Adana Demir’e uyguyamak hem pek mümkün değildi hem de mantıklı değildi. Önder Karaveli, daha sakin ve daha az enerji harcanacak bir anlayışı sahaya sürdü.

Adana Demirspor - Beşiktaş maçı sonrası patladı: Utanma, arlanma yok mu

'TOP BİR O KALEDE BİR O KALEDE'
Özellikle ilk yarıda Beşiktaş’ın kalbinin orta yerinden çıkmış iki beki Rıdvan ve Kerem, üçüncü bölgeyi rahatlatacak bindirmeler yaptı. Alex’in 31. dakikada attığı goldeki orta kalitesi, Kerem’i maçın kahramanları arasına soktu. Rıdvan ise 11. dakikada gole çok yaklaştı fakat top az farkla auta gitti. 18. dakikadaki Bjarnason’un vuruşunda Beşiktaş savunması çok iyi iş çıkardı. Balotelli’nin 19. dakikada az farkla dışarı giden şutu da ilk yarının kritik dakikalarından biriydi. Maçın ikinci yarısı daha da heyecanlıydı. Top bir o kalede bir kaledeydi. 57’de Yunus’un sert şutunda Ersin yine doğru zamanlama ile tehlikeyi önledi. 58’de yine Yunus’un uzak köşeye gönderdiği top az farkla dışarı çıktı. 72’de Emirhan aşırtma vuruşu yaptı ama top üstten auta gitti. 77’de Balotelli yine net bir pozisyona girdi, o vole de üstten auta gitti. 92+2’de Samet’in beraberlik golünden sonra herhalde tüm Beşiktaşlılar, son dakikalarda Ghezzal’in yakaladığı fırsatlara daha da üzülmüştür.

ÖVGÜYÜ HAK EDEN EV SAHİBİ - MEHMET DEMİRKOL / FANATİK
Balotelli için rüya gibi bir gece olabilirdi ama tam bir kabus oldu. Önce Ronaldinho’nun Chelsea’ye attığına benzer bir golü VAR’dan döndü. Sonra da Samet’in son dakika dublesinin iptal olmasına yol açan ofsayta sebebiyet verdi. (Her ne kadar kararın hatalı olduğunu düşünsem de) Maçı çok istediği en başından belliydi. Tüm Demirsporlular gibi ama hepsinden biraz daha fazla. İstediği gibi olmadı. İki 120 dakika oynamış takımın bu temposunu alkışlamak lazım. Montella elindeki iyi kadroyu daha da iyi yapmayı başardı. Ve geliştiyor. Tayyip ve Samet’ten çıkardığı tandem inanılmaz. Bjarnason, Vargas ve Yunus’u Balotelli’nin gezgin pivot performansı etrafında bir yörüngeye oturtması fark yaratıyor. Sürekli sayısız hücum opsiyonu oluşuyor. Stambouli ve Gökhan’ın merkez performansı harika. Duran toplarda setler çok belirgin ve çeşitli.

'BUNALTICI BASKI'
Vargas ve Yunus gibi 2 kasırgaya rağmen Kerem’in biri gol olan 2 asisti önemli. Yaptıkları orta değil net pas. Rıdvan’ın 2 kez gollük dalışı da Beşiktaş adına artı. Atiba’nın dahli ilk yarıda Beşiktaş’ı Pjaniç’li oyundan farklı, geçen seneye daha yakın daha direkt yaptı. 2. yarıda Necip beke geçince büyük baskı yediler ama Ghezzal’la soldan net kontralar buldular. Alsında Karaveli’nin istediği de buydu. Ama skor gelmeyince geriye sadece Adana Demirspor’un 17 şutu ve 43 rakip ceza sahasında buluşması ve son 10 dakikadaki bunaltıcı baskı kalıyor. Dolayısıyla övgüyü hak eden ev sahibi oluyor.

SÜPER İLK YARI - ALİ ECE / FANATİK
Yüksek temposu ve mücadele dozajı açısından lig ortalamasının üstünde kalitede bir ilk 45 izledik. Misal Trabzonspor – Konyaspor maçı da benzer kalitedeydi lakin o lider ile en yakın takipçisinin kapışmasıydı. Adana’daki ilk yarı ise adeta bir kupa finali gibiydi. Goller VAR kararı ile verildi ve iptal edildi. Orta hakem Şansalan ise her zamanki gibi yükselen tempo ve heyecanda kontrolü kaybetti. Alex’in golünde Demirspor stoperleri ne kadar kötü pozisyon aldıysa Kerem Kalafat da tersine o kadar iyi bir orta yaptı. Ghezzal Beşiktaş’ın, Vargas ise Demirspor’un kreatiflik yükünü ilk yarıda başarıyla çektiler. Balotelli ise ilk yarıda sahanın en etkileyici ismiydi. Balotelli zaten misal Lewandowski kadar disiplinli ve sakin tabiatlı olsaydı yolu maalesef Türkiye’ye düşmezdi. Çılgın İtalyanın şutları lig kalite ortalamamızın çok üstünde, her yerden kaleyi görebiliyor ve her türlü şutu atabiliyor.

'SAMET İLK GOLÜNÜ ATTI'
Konsantrasyonunu kaybeden Balotelli ikinci yarıda ilk yarıdaki gibi değildi, Ghezzal ise sadece arkadaşlarına pozisyonlar hazırlamakla kalmadı, defansif açıdan da büyük katkı verdi. Larin ile Batshuayi, Ghezzal’a ve 78’de Emirhan’a ayak uydurabilseler Beşiktaş ikinci golü de bulabilirdi. Buna karşın Ersin özellikle kafasına bozuk para gelen pozisyon başta olmak üzere kritik kurtarışlara imza attı. Beşiktaş’ın her iki bekinin de sakatlanıp çıkması oyununu ofansif açıdan sekteye uğrattı, buna rağmen defansif açıdan iyi mücadele veren geri dörtlü 90+2’de zıplamayı unutunca Samet Süper Lig kariyerindeki ilk golüne imza attı.