Fenerbahçe Acun Ilıcalı, Allahyar Sayyadmanesh'i resmen açıkladı

Acun Ilıcalı, Allahyar Sayyadmanesh'i resmen açıkladı

28.01.2022 - 16:23 | Son Güncellenme:

İngiltere Championship ekiplerinden Hull City'i satın alan Acun Ilıcalı, teknik direktörlük görevine Shota Arveladze'yi getirmişti. Gürcü teknik adamı basına tanıtan Acun Ilıcalı, Allahyar Sayyadmanesh'in Hull City için sağlık kontrollerinden geçtiğini açıkladı.

Acun Ilıcalı, Allahyar Sayyadmaneshi resmen açıkladı

İngiltere Championship ekibi Hull City'i satın alan Acun Ilıcalı, Fenerbahçe forması giyen Allahyar Sayyadmanesh'in sağlık kontrollerinden geçtiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Hull City'nin Shota Arveladze için düzenlediği basın toplantısında konuşan Acun Ilıcalı, "Ben başarı için yaşıyorum. Kulüp sahipliği maceram başlıyor ve futbolda da aynı başarıyı yakalamayı deneyeceğim. Herkesi mutlu edecek şeyler kazanmak için Hull City'deyim" dedi.

'En cesur teknik direktörlerden biri'

Acun Ilıcalı, Shota Arveladze hakkında övgü dolu sözler sarf etti. Ilıcalı futbolun bir eğlence olduğunu belirterek, "Futbolun insanları eğlendirmesi gerektiğine inanıyorum. Shota Arveladze, şimdiye kadar karşılaştığım en cesur teknik direktörlerden biri. Taraftarlarımızın büyük bir çoğunluğunun Shota'nın futbol tarzını beğeneceğine inanıyorum" diye konuştu.

Shota Arveladze de basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Hull City hakkında konuşan Gürcü teknik adam, "Bana bu fırsatı verdiği için başkan Acun Ilıcalı minnettarım. Bu projede yer almak gerçekten heyecan verici. Yeteneklerimi göstermek için sabırsızlanıyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Acun Ilıcalı, Allahyar Sayyadmaneshi resmen açıkladı

20 yaşındaki İranlı santrafor bu sezon kiralık olarak forma giydiği Zorya Luhansk'ta 24 karşılaşmada şans buldu. Allahyar Sayyadmanesh bu süreçte rakip fileleri 9 kez havalandırdı. Genç futbolcu takım arkadaşlarına 4 asist yaptı.

Sözleşmesi 2024'te bitecek

Allahyar Sayyadmanesh'in Fenerbahçe ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2024'te sona erecek. İranlı santraforun güncel piyasa değeri 3 milyon euro olarak gösteriliyor. Genç forvet şu ana kadar 4 kez İran A Milli Futbol Takımı'nda forma giydi.

Acun Ilıcalı, Allahyar Sayyadmaneshi resmen açıkladı

Fenerbahçe 753 bin euro ödedi

Padideh altyapısında futbola başlayan Allahyar Sayyadmanesh daha sonra Saipa ve Esteghlal formaları giydi. Genç santrafor 2019-2020 sezonu başında 753 bin euro karşılığında Fenerbahçe'ye transfer oldu. Sarı-lacivertliler, İranlı oyuncuyu İstanbulspor'un ardından Zorya Luhansk'a kiraladı.

Teknik direktörlüğe Shota Arveladze'yi getirdi

Hull City'i satın alan Acun Ilıcalı takımın teknik direktörlüğünde de değişikliğe gitti. Teknik direktör Grant McCann ile yollarını ayıran Championship ekibinde teknik direktörlük görevine Shota Arveladze getirildi. Acun Ilıcalı'nın satın aldığı Championship ekibi Gürcü teknik adamla 2.5 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı.

Haberin Devamı

Acun Ilıcalı, Allahyar Sayyadmaneshi resmen açıkladı

Yazarlar