Milli Takım A Milli Takım'da Hakan Çalhanoğlu'ndan itiraf! 'İki ülke de gerçekten aynı üzüntüyü yaşıyor'

A Milli Takım'da Hakan Çalhanoğlu'ndan itiraf! 'İki ülke de gerçekten aynı üzüntüyü yaşıyor'

28.03.2022 - 19:39 | Son Güncellenme:

A Milli Futbol Takımı'nın yeni kaptanı Hakan Çalhanoğlu, İtalya ile yarın oynanacak özel maç öncesi Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda düzenlenen basın toplantısına katıldı.

A Milli Takımda Hakan Çalhanoğlundan itiraf İki ülke de gerçekten aynı üzüntüyü yaşıyor

Basın toplantısına katılan Hakan Çalhanoğlu, Burak Yılmaz'ın milli takımı bırakmasıyla birlikte kendisinin sorumluluğunun arttığını ve bunun farkında olduğunu, görevi de gururla taşıyacağını söyledi.

Haberin Devamı

Bir gazetecinin Portekiz mağlubiyetinin takımdaki yansımasını sorması üzerine Çalhanoğlu, şunları söyledi: "'Maçtan sonra soyunma odasına girdiğimizde çok sakindik. Herkes çok üzgündü. İnanın Burak ağabeyin üzüntüsünü kimse şu an hissedemez. O kadar emek göstermiş ve güzel işler yapmış takım için. Bu takım için çok hizmet etti. Bize her zaman sahip çıktı. Buradan teşekkür ediyorum. Onun emeğine sağlık. O benim için çok yürekli bir insan. Sonuçta hayat devam ediyor ve önümüzdeki maça bakmamız gerekiyor. Yapacak bir yok. İkinci yarı geri dönmek için o mücadeleyi gösterdik ama başaramadık. İtalya da bir golle elendi. Şu an iki ülke de gerçekten aynı üzüntüyü yaşıyor."

"SİSTEMDEN GAYET MEMNUNUM"

Haberin Devamı

Hakan Çalhanoğlu, oyun sistemiyle ilgili soru üzerine şöyle konuştu: ''Kendi kulübümde de 3'lü savunma sisteminde oynuyoruz. Gayet memnunum. Artık bizim de bu sistemde oynamamız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü sonuçta Avrupa genelinde herkes üçlü defans oynuyor. Tabii ki ara sıra sahada problemler yaşayabiliriz. Çünkü sonuçta kaliteli bir takıma karşı oynadığınız zaman zorlanabilirsiniz. İkinci yarıda Portekiz'e karşı iyi bir maç sergilediğimizi düşünüyordum. Şans da bulduk ama maalesef olmadı. Daha çok zamanımız var ve çok çalışmamız gerekiyor."

Çalhanoğlu, oyun sisteminin de teknik direktör Stefan Kuntz'un kararı olduğunu belirterek, ''Bu hocanın kararı ve biz bunu takip etmek zorundayız. Ben sadece kendi bakış açımı söylemeye çalıştım. Çünkü kendim de kulüpte üçlü sistemde oynadığım için çok memnunum. Sadece ben değil, Merih de aynı sistemde oynuyor" diye konuştu.

Oynayacakları İtalya maçıyla ilgili soru üzerine ise Çalhanoğlu, ''İtalya Milli Takımı'nın oyun sistemi her zaman çok hoşuma gitmiştir. Taktiğe önem veren, kaliteli oyunculara sahip bir takım. Onlara her zaman saygım sonsuzdur. Yarın iyi bir maç olacağını düşünüyorum. Tabii ki birçok oyuncu gelmeyebilir ama yine de diğerleri de çok kaliteli. Kulübümle alakalı da döndüğümde tabii ki oraya odaklanmam gerekiyor. Şampiyonluk için oynuyoruz. Önümüzde çok önemli maçlar var. Her biri final maçı gibi bizim için ve 3 puanı almak istiyoruz. Herkes yukarıya çok yakın. Milan lider, bizim bir maçımız eksik. İnşallah döndüğümde galibiyetlerle liderliği elde ederiz" dedi.

Haberin Devamı

Mo Salah’ın en iyi sezon öncesi anları