Milli TakımA Milli Takım'da gözler Arda Güler'de! Hayalini gerçekleştirecek

A Milli Takım'da gözler Arda Güler'de! Hayalini gerçekleştirecek

15.11.2022 - 10:44 | Son Güncellenme:

A Milli Futbol Takımı, İskoçya ve Çekya ile oynayacağı hazırlık maçlarına başladı. Millilerde tüm gözler Arda Güler'e çevrildi. Fenerbahçeli genç yıldız İskoçya ile oynanacak maçta hayalini gerçekleştirmek istiyor.

A Milli Takımda gözler Arda Gülerde Hayalini gerçekleştirecek

A Milli Futbol Takımı, İskoçya ve Çekya ile oynayacağı hazırlık maçlarına başladı. Milli Takım'da tüm gözler Arda Güler'e çevrildi.

Haberin Devamı

CÜNEYT ÇAKIR JÜBİLE YAPACAK
Gaziantep'te oynanacak Çekya maçında FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, jübilesini yapacak. Karşılaşmanın başlama düdüğünü çalacak olan Cüneyt Çakır, 5'inci dakika itibarıyla maçı durduracak ve jübilesini tamamlayacak. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, saha kenarında Cüneyt Çakır'a plaket takdim edecek.

EMRE MOR KADRODAN ÇIKARILDI
Emre Mor, sağ ayak bileğinde yaşadığı sakatlık nedeniyle aday kadrodan çıkarıldı. Fenerbahçe'den yapılan açıklamada ise oyuncunun tedavisine başlandığı kaydedildi.

A Milli Takımda gözler Arda Gülerde Hayalini gerçekleştirecek

ATALANTA MERİH'E İZİN VERMEDİ
Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Takım'ın oynayacağı hazırlık maçlarının kadrosundan Merih Demiral'ın çıkarıldığını açıkladı. TFF'den yapılan açıklamada, "Atalanta'da forma giyen Merih Demiral, kulübünün Atalanta-Inter karşılaşmasının ardından gönderdiği talep üzerine, FIFA'nın Oyuncuların Statüsü ve Transferi Talimatı'nın EK 1. Bölümü'nün 1. Maddesi'nin 6. bendi uyarınca, A Millî Takım aday kadrosundan çıkarıldı." ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

ARDA GÜLER İLK KEZ
Fenerbahçe forması giyen Arda Güler, Torino'da kariyerini sürdüren Emirhan İlkhan, Beşiktaş'ta iyi bir performans sergileyen Tayyip Talha Sanuç ve ligin flaş ekiplerinden Adana Demirspor'un savunma oyuncusu Samet Akaydın, bu doğrultuda ilk kez A Milli Takım aday kadrosuna çağrıldı.

Arda Güler, Ümit Milli Takımı kadrosuna çağrılmasına rağmen sakatlık nedeniyle kadrodan çıkarılmıştı. İlk kez A Milli Takım kadrosuna dahil olan Arda maçta görev yaparak milli olma hayalini gerçekleştirmek istiyor.

A Milli Takımda gözler Arda Gülerde Hayalini gerçekleştirecek

KUNTZ: "ARDA İÇİN JESUS İLE İRTİBATTAYIZ"
Fenerbahçe'nin ve Türk futbolunun büyük beklentiler içerisinde olduğu Arda Güler'in Milli Takım kadrosuna seçilmesini yorumlayan Kuntz, "Hazırlık maçlarındaki baskı durumu çok farklı. Arda, Emirhan, Tayyip gibi oyuncuların bu ortamda biraz daha rahat etmeleri bu maçlarda biraz daha rahat olacaktır. Bizler için önemli olan, oradaki oyuncularla da mesela Jesus ile sürekli irtibat halindeyiz, bu oyuncuları her zaman takip ediyoruz. Gözlerimiz hep onun üzerindeydi."

Haberin Devamı

A Milli Takımda gözler Arda Gülerde Hayalini gerçekleştirecek

AVRUPA LİGİ TARİHİNE GEÇTİ
Arda Güler bu sezon Fenerbahçe formasıyla 12 resmi maçta toplamda 300 dakika sahada kaldı. 17 yaşındaki on numara bu müsabakalarda 3 gol ve 1 asist üretti. Dinamo Kiev deplasmanında fileleri havalandıran Arda Güler, Fenerbahçe formasıyla Avrupa kupalarının grup ve sonrası aşamasında gol atan en genç oyuncu unvanının sahibi oldu. Arda Güler, UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon bir maçta gol ve asist üreten en genç oyuncu unvanını Jude Bellingham'ın elinden aldı.

SÖZLEŞMESİ 2025'TE BİTECEK
Sarı-lacivertlilerin, 2018-2019 sezonunda Gençlerbirliği altyapısından transfer ettiği Arda Güler, 17 Mart 2022'de Fenerbahçe'yle yeni sözleşme imzaladı. Güncel piyasa değeri 10 milyon euro olarak gösterilen 17 yaşındaki yıldızın sarı-lacivertlilerle olan sözleşmesi 30 Haziran 2025'te sona erecek. Arda Güler'i Dinamo Kiev ile oynanan maçta Alman Borussia Dortmund ile İspanyol kulübü Sevilla takip etti.

A Milli Takımda gözler Arda Gülerde Hayalini gerçekleştirecek

"ARDA'NIN ÇIKIŞ MADDESİ 20 MİLYON EURO"
Milliyet Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, Skorer canlı yayınında Arda ile ilgili önemli kulis bilgilerini paylaşmıştı; "Arda'nın Avrupa'nın dev kulüpleri tarafından takip edildiğini biliyorum. Arda'nın çıkış maddesi 20 milyon Euro. Bu parayı getiren olursa Arda transfer olabilir. Şu an zannetmiyorum gideceğini. Dünya Kupası'ndan sonra daha çok süre alacağını düşünüyorum. Jorge Jesus'un ona fayda sağlayacağını anladı. Bazı futbolcular genç yaşta Avrupa'ya kaçıyor. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi kulüplerde bu tarz genç oyunculara daha fazla destek var ama Avrupa'da bu destek yok. Birden kaybolup gidebilirsin. Avrupa'dan birçok teklif bekleyip de daha düşük takımlara giden oyuncular oldu. Arda'nın 'Jesus benim için doğru hoca' dediğini hissediyorum."

Haberin Devamı

A Milli Takımda gözler Arda Gülerde Hayalini gerçekleştirecek