A. Can Nizamoğlu

A. Can Nizamoğlu

can.nizamoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

14 Mayıs 2025 Pazartesi

Milliyet Gazetesi…

Şampiyon Kayserispor

Lider Kayserispor, Kayseri Atatürk Stadı’nda konuk etiği Malatyaspor’u 3-0 ile geçerek en yakın rakibi Bursaspor ile aradaki dört puanlık farkı korumayı başardı ve sezonun tamamlanmasına bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Teknik direktör Shota Arveladze maçın ardından yaptığı düzenlediği basın toplantısında geçen sezon üçüncü sırada tamamladıkları sezonun ardından bu sene işlerini çok daha ciddiye aldıklarını ve sonunda mutlu sona ulaştıkları için mutlu olduklarını söyledi. Sarı kırmızılılarla on altıncı sezonunu geride bırakan tecrübeli teknik adam toplantı sonrasında başta futbolcuları olmak üzere şampiyonlukta emeği geçen herkese teşekkür etti.

Haberin Devamı

Hatırlanacağı üzere Süper Lig’de ilk şampiyonluğunu 2010-2011 yılında yaşayan sarı kırmızılılar geride kalan on beş sezonda dört kez daha mutlu sona ulaşmış ve son beş yılda da ligi ilk üç sırada bitirmeyi başarmıştı.

Şampiyonlar Ligi

Otuz üçüncü hafta sonrasında şampiyonun ardından ülkemizi Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek ikinci takım da belli oldu. Gaziantepspor karşısında aldığı galibiyetle ligi ikinci sırada bitirmeyi garantileyen Bursaspor, Kayserspor’un ardından adını devler ligi gruplarına yazdıran ikinci takım olurken 100 milyon dolarlık giriş ücretini almaya da hak kazandı.

Üç büyükler!

Bundan on sene öncesine kadar şampiyonlukların en güçlü adayları olan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın son on yılda hiç şampiyonluk elde edememelerinin yanı sıra ilk üçte dahi kendilerine yer bulamamaları bir zamanların “büyük” takımları için kabullenmesi oldukça zor bir durum.

Yanlış mali politikalar, hatalı transferler ve sıkça değiştirilen teknik adamlar nedeniyle istikrarı yakalayamamanın yanı sıra her sene bir önceki sezondan daha da kötüye giden ve ekonomik açıdan geri kalan İstanbul takımlarının bundan sonraki dönemlerde, Bursaspor, Trabzonspor, Kayserispor ve Antalyaspor gibi yeni büyüklerin arasından sıyrılarak şampiyon olması çok düşük bir olasılık olarak görülüyor.

Haberin Devamı

Yıl 2010

Yukarıdaki senaryo ütopik gelebilir fakat geçen sezonun beşinci haftasında on birinci sırada yer alan Bursaspor’un sezonu şampiyonlukla tamamladığını düşününce istatistiklerin veya “o kadar da olmaz” ifadesinin çok da anlamlı olmadığı ortaya çıkıyor.

Neticede 2025 yılında Süper Lig nasıl bir görüntü içinde olur bilinmez ama bugünden bakınca her şeyin olasılık dâhilinde olduğunu kabul etmek gerek. Kim bilir belki on beş sene sonra ligimizin en önemli maçı Bursaspor-Kayserispor karşılaşması olur!