A. Can Nizamoğlu

A. Can Nizamoğlu

can.nizamoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

Üç kulvarı üç kupa gibi yorumlayanlar oldu. Evet, mümkün olan tüm yarışların içinde olabilmek bir başarı fakat neticeye ulaşılamadıkça bu durumun tatmin edici olması mümkün değil. Kaldı ki üç kulvarda yarışır vaziyette girdiğiniz bir haftadan, kulvarsız bir şekilde çıkabilirsiniz. Bu risk, söz konusu kulvar işine fazla önem vermemek gerektiğini gösteriyor.

Fenerbahçe’nin özellikle son aylarda kendisi olmasa da neticeleri güzel karşılaşmalardaki oyun anlayışında rakibi kendi sahasına hapsetmek veya çok çeşitli atak organizasyonlarıyla sayısız gol pozisyonu bulmak yoktu, hiç olmadı. Bu nedenle Gençlerbirliği yenilgisinden sonra bu özelliklerin yoksunlundan şikâyetçi olmak doğru değil; bu baskı maçın son anlarında dahi kurulamamış olsa da.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin Ankara’da yapamadığı, rakibini durduramamak oldu. Yenen gollerde yine bireysel hatalar ön plana çıksa da rakibe kolay pas olanağı sunmak, orta sahada yeterli etkinliği gösterememek ve topu ileriye taşıyamamak her zaman en azından kompakt ve organize görünen sarı lacivertlileri takım halinde oldukça etkisiz bir görüntü içine soktu.

Bu yenilgi sonrası Galatasaray’ın şampiyonluk yarışında çok önemli bir avantaj yakaladığı aşikâr. Zaten bu yazıları takip edenler bilecektir, Fenerbahçe’nin bu seneki şampiyonluk şansının devre arasından bu yana oldukça düşük olduğunu düşünüyordum. Fakat bugün itibariyle Galatasaray’ı şampiyon ilan etmek doğru değil. Bu, taraftarlar arasında konuşulan bir konu olabilir ancak bu durumun televizyon programlarında ilan edilmesi doğru değil; futbol buna izin vermez.

Aykut Hoca’nın maç sonu açıklamalarını doğru bulmadım. Kocaman’ın, takımının şampiyonluk şansının az olmasına karşın yarışı mümkün mertebe sürdüreceklerine dair sözlerine diyecek yok fakat onun Galatasaray’a suçlamalarda bulunması ve hatta bunu üstü kapalı olarak yapması zaten karmakarışık olan zihinleri biraz daha bulandırmaktan başka bir amaca hizmet etmedi.

Fenerbahçe’nin Gençlerbirliği yenilgisinin takım için tek olumlu tarafı, bu kaybın Benfica maçında takımı ateşleyebilecek bir unsur olma olasılığı. Nitekim Ankara’daki kayıp haftalardır bıçak sırtında giden sarı lacivertlilerin konsantrasyonlarını biraz daha arttırarak iyi sonuç için iyi futbolun da gerekli olduğunu düşünmelerine yardımcı olur.

Haberin Devamı

Perşembe günü alınacak iyi bir skor bugünkü karamsar tabloyu tamamen değiştirebilir. Fenerbahçe’ye Benfica karşısında sonsuz başarılar.

Twitter: _acn_