A. Can Nizamoğlu

A. Can Nizamoğlu

can.nizamoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

Yazıya başladığım şu an saat 00:36 ve sabah 06:30’da uyanacağım ama bu maçın üzerine yazmasam olmazdı.

Nereden başlamak gerek bilmiyorum ama büyük olasılıkla siz de maçın altmışıncı dakikasından sonrasını Beşiktaş’ın kaybetmemesini dilemekle geçirdiniz. Aslında bu endişe sadece duygusallıktan kaynaklanıyordu zira sahada Cenk’i soğumamak için ısınma hareketleri yapmak zorunda bırakacak kadar rakip takımı kendi kalesinden uzakta tutan bir Beşiktaş vardı.

Beşiktaş ritmini bulduğu zaman adeta bir makineye dönüşen ve engel tanımayan bir ekip ve Biliç bu maç için futbolcularını nasıl motive etti bilmiyorum ama özellikle ikinci yarı Olcay’ı izlemekten, Opare’yi de alkışlamaktan yoruldum. Atiba’yı, Ersan’ı, Serdar’ı, Gökhan’ı görünce uzun zamandır bu kadar iyi oynayan futbolcuları birarada görmediğimi hatırladım. Hep birkaçı iyi oynarken arada bazıları idare ederdi çünkü ama Liverpool karşısındaki Beşiktaş için böyle bir durum söz konusu değil, Ba’nın ve sakat Sosa’nın tutukluğu dışında herkes dört dörtlüktü.

Haberin Devamı

Hayır Tolgay’ı ununutmadım. Sadece ona ayrı bir paragraf açmak istedim. Tek cümleyle, top ayağına müthiş yakışıyor ve oyun stili olarak Beşiktaş için biçilmiş kaftan. Hele bir de onun 500.000 avroya geldiğini düşünmek Beşiktaş taraftarının dudaklarını kulaklarına iyice yaklaştırıyordur.

Beşiktaş çok büyük bir iş başardı. Son 9-10 haftanın İngiltere’deki en başarılı takımını alt ederken ondan 120 dakika boyunca gol yemedi! Biliç Sosa ve Tolgay değişikliği ile oyunu ne denli iyi okuduğunu Beşiktaşlı futbolcular da potansiyellerinin ne olduğunu çok iyi gösterdi. Galibiyet öyle şansla, kısmetle değil; göstere göstere, söke söke geldi.

Böylesine iyi oynayıp, izleyene zevk vererek kazanınca tüm Türkiye Beşiktaş’ı destekledi, herkes mutlu oldu. Beşiktaş sempatikliğine sempatiklik kattı, gönüllerdeki derecesini yükseltti, tıpkı renkleri gibi tüm renkleri kapsadı.

Son yazımda şöyle söylemiştim: “İnşallah işler Biliç’in istediği gibi gider ve Hırvat teknik adam büyük arzusu olan Liverpool engelini aşar, böylece Eskişehir’den çıkarılamayan üç puan unutulmasa da sineye çekilir.” Her kötü şey unutuldu bugün, geriye net ve tertemiz bir mutluluk kaldı.

Haberin Devamı

Ayağına sağlık Beşiktaş!