A. Can Nizamoğlu

A. Can Nizamoğlu

can.nizamoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

Spor Toto Süper Lig’de 21, Premier Lig’de ise 22 hafta geride kalırken bu iki ligin büyük takımlarının artıları ve eksileri net bir şekilde ortaya çıktı.

Bizim ligimiz ile İngiltere ligi arasında her açıdan dağlar kadar fark olduğu malum. Fakat bir an için, iki ligdeki şartlar aynı kabul edilip her takıma, karşı ligden bir oyuncu seçme hakkı tanınsa, seçilmesi gereken isimler kimler olurdu?

Alex De Sousa – Arsenal

Arsenal son beş yılda üçüncülükten daha iyi bir derece elde edemedi. Fakat Londra ekibinin işi, bu sene eskisinden de daha zor. Zira bir yandan rakipler daha güçlü hale gelirken diğer yandan Wenger’in kadrosu önemli oyuncularını kaybetmiş durumda.

Haberin Devamı

Başkent ekibinin savunma sorunları da hat safhada ancak kırmızı beyazlıların ilk ihtiyacı, arkadaşlarına pozisyon hazırlama becerisi ve lider özellikleri olan bir ortasaha oyuncusu. Bu noktada, gerek üstün yetenekleri gerekse agabeyliği ile Alex, Arsenal için biçilmiş kaftan.

Gözlerinizi kapatın ve düşünün; Alex ve Robin Van Persie.

Gary Cahill – Trabzonspor

Geçen sezon bu haftalarda 47 puana sahip olan bordo mavililerin bu sene sadece 33 puanda kalmasının en önemli nedenlerinden biri savunmadaki hatalar. Nitekim sezon başında Selçuk, Egemen ve Ceyhun’un İstanbul yolu tutmaları, Trabzonspor için telafisi çok zor bir sorun oldu ve Karadeniz ekibi, geride kalan 21 haftanın sadece dördünde sahadan gol yemeden ayrılabildi.

Bu şartlar altında, çiçeği burnunda Chelsea’li Cahill, gerek bir savunma oyuncusuna göre oldukça üst düzeyde olan teknik kapasitesi gerek se pozisyon alma becerisi ile tam da Trabzonspor’un ihtiyacı olan oyuncu.

Ayrıca Avrupa’nın en yeşil şehri olan Sheffield doğumlu olan Cahill, yeşil Trabzon’a alışmakta da hiç zorluk çekmeyecektir.

Burak Yılmaz – Liverpool

Liverpool’lu taraftarlar ve futbolcular uzunca bir süredir her sezona “bu sene olacak” parolasıyla başlayıp haftalar ilerledikçe umutlarını başka baharlara erteliyor ve geride kalan haftalar itibariyle 2011-2012 sezonunda da Dalglish’in ekibinin yüzü gülmeyecek gibi.

Haberin Devamı

Aslına bakılırsa Liverpool,EPL’de, Manchester United ile birlikte kalesinde en az gol gören ekip fakat aynı Manchester United’ın geride kalan haftalarda Liverpool’un attığının iki katından fazla gol atması iki takım arasında tam 16 puanlık bir farka neden oldu.

Burak Yılmaz ise bu sene tek başına neredeyse Liverpool kadar gol atmayı başaran ve tabiri caizse altın çağını yaşayan bir isim. Mevcut formuyla Burak, her maç gol atması için Andy Carroll’un gözünün içine bakan ve her defasında hayal kırıklığına uğrayan Liverpool taraftarları için tam bir ilaç olurdu.

Zaten genç yıldız geçenlerde ya adada ya da İspanya’da oynamak istediğini açıklamıştı; işte fırsat!

Fernando Torres – Fenerbahçe

Fenerbahçe’nin forvet konusundaki şanssızlığı dillere destan. Yıllardır istenen bir forvet oyuncusunun takıma kazandırılamaması, faydalı olanların da fazla kalmaması nedeniyle bu sezon sarı lacivertliler yine her şeyden önce bitirici oyuncu eksikliği yaşıyor.

Fernando Torres, Dünya Kupası kaldırmış bir oyuncu fakat onun Chelsea’deki kariyeri, taraftarlara, her golünün kaç milyon sterlin ettiğini hesaplatacak kadar kötü.

Haberin Devamı

Peki o halde neden Torres? Bunun iki nedeni var: ilk neden İspanyol oyuncunun oyun stili itibariyle sarı lacivertlilerin sistemine, ikinci neden ise bal yapmayan arı görüntüsüyle Fenerbahçe’nin klasikleşmiş forvet profiline uygun olması.

Devamı pazartesi...

Twitter: _acn_