A. Can Nizamoğlu

A. Can Nizamoğlu

can.nizamoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

Geçen haftaki beyin jimnastiğinde kaldığımız yerden ve bu kez Galatasaray ile Beşiktaş'ı esas alarak devam edersek Spor Toto Süper Lig ve Premier Lig arasındaki takım-futbolcu eşleşmelerinde ortaya yine enteresan ve bir o kadar da heyecan verici transfer olasılıkları çıkıyor.

Vorm – Beşiktaş

Swansea bu sene İngiltere Premier Ligi’ne kelimenin tam anlamıyla damga vurdu ve bu başarıdaki en büyük paylardan biri takımın Hollandalı file bekçisi Michel Vorm’a ait. 28 yaşındaki Vorm’un bu yaşa kadar adını duyuramamış olmasının tek mantıklı açıklaması “keşfedilememek”. Zira hem sene başında Galler ekibine sadece 1.5m£’a transfer olması hem de bu seneki penaltı kurtarışları ve 9 maçta kalesini gole kapatması düşünüldüğüne ,tüm bunları başka türlü açıklamak mümkün değil.

Haberin Devamı

Galler’in siyah beyazlı ekibinden bizim aynı renkleri taşıyan takımımıza geldiğimizde ise karşımıza, Vorm’un mevkisinde, iki isim çıkıyor; Rüştü ve Cenk. Cenk malum. Tek cümleyle özetlemek gerekirse takımından bugün ayrılsa kimseye “nereye gitti bizim kaleci” dedirtmeyecek bir oyuncu.

Rüştü ise asında daha da malum. Asla kötü kaleci değil ama en iyi zamanlarında dahi bir kaleciden beklenen en önemli özellik olan “güven verme” konusunda eksik kaldı. Gönül isterdi ki o da bir Friedel olsun ama emektar eldiven hala takdirden ziyade eleştiri alıyor.

Velhasıl eğer Beşiktaş formuyla ve istikrarıyla göz doldururken bir taraftan da yan top ve kaleci kelimelerinin bir arada kullanılmasını engellemek istiyorsa ne yapıp edip Hollandalı file bekçisini İnönü’ye getirmelidir.

Selçuk İnan – Manchester United

Manchester’ın kırmızılı ekibinin kadrosunun geniş olmadığını söylemek zor zira adeta rotasyona tabilermişcesine devamlı sakatlanan oyuncularına karşın Sir Alex Ferguson’un ekibi puan cetvelinin en üst sıralarında. Fakat efsane futbolcu Scholes’un adeta kahvede okey oynarken çağırılması ve oynadığı maçlardan sonra da gerçekten takımın ona ihtiyacı olduğunun görülmesi, kırmızı şeytanların hasas karnının orta saha olduğunu gösteriyor.

Haberin Devamı

Manisaspor’da parlayan, Trabzonspor’da olgunlaşan ve Galatasaray’da artık kendini kanıtlayan Selçuk, bana kalırsa STSL’de yerli yabancı, mevkisinin en iyi oyuncusu. Selçuk’un eleştriye açık tek yanı, oynadığı mevki itibariyle skora sadece asistleriyle değil golleriyle de katkı yapması gerekirken yeterince gol sevinci yaşatamaması. Fakat sarı kırmızılı formayla çıktığı 19 maçta, Trabzonspor’da oynadığı 93 maçta attığı sayıda gole ulaşmış olması onun bu açığını hızla kapatmaya başladığını gösteriyor.

Selçuk, Man.United’ta hiç mi hiç sırıtmaz.

Necip Uysal – Chelsea

Bugün Necip’in bir Lampard hatta Essien olacağını söylemek imkânsız fakat bunun tersini de kimse iddia edemez. Bunun için gerekenler ise hamurun doğru ellerde yoğrulması ve içine doğru malzemenin koyulması. Nitekim bana bu transferin uygunluğunu düşündüren ana etken André Villas-Boas (AVB). Çünkü AVB’nin üstün motivasyon, adam yönetimi, futbolcu geliştirme ve taktik becerileri ile Necip’in sahip olduğu disiplin ve yetenekler harmanlandığında ortaya her iki taraf için de son derece tatmin edici sonuçlar çıkacaktır ki bunlar Necip’in Avrupa’da piyasası olan bir oyuncu olması, Chelsea’nin de hem yaş ortalamasını düşürmesi hem de orta sahada dinamizm kazanmasıdır.

Haberin Devamı

Dzeko – Galatasaray

Fatih Terim’in bir kez daha kaptan köşküne oturmasıyla Florya’nın tam anlamıyla havası değişti. Bugün, altı ay önceki Galatasaray ile şimdiki arasında olumlu anlamda büyük bir fark var ve bu fark Fatih Terim ile birlikte kadroya dahil edilen son derece doğru isimler sayesinde ortaya çıktı. Fakat Galatasaray’ın sene başında da çok eleştirilen, şimdi de baki olan santrafor eksikliği özellikle Baros’un sakatlığı nedeniyle kadrodaki yerini alamadığı bu haftalarda artık balçıkla sıvanmayacak güneş boyutuna erişti.

Edin Dzeko, şutları ile Elmander’in, bitiriciliği ile Baros’un, top kontrolü ve top sürme becerisi ile de Sercan’ın üzerinde olan komple bir santrafor. Bir taraftan Bosnalı oyuncunun üstün özellikleri diğer taraftan da kuvvetli Galatasaray ortasahası düşünüldüğünde bu transfer sarı kırmızılılar için kelimenin tam anlamıyla bulunmaz hint kumaşı.

twitter:_acn_

e-posta: can.nizamoglu@gmail.com