A. Can Nizamoğlu

A. Can Nizamoğlu

can.nizamoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

Derbi beklendiği gibi tatsız, pozisyonsuz ve tam da ülkenin futbol görüntüsüne uygun gidiyordu. Öyle ki sahadaki performans, milli takım, ligin futbol kalitesi, çalışmayan skorbord ve oyuncu değişikliği tabelaları, yanlış yerde durarak pozisyonları kesen hakem, Passolig saçmalığı, boş tribünler, teknik direktörlerin yetersizliği, kısaca her şey sorunlu ama birbirleriyle tutarlıydı. Tam da herkes bu biraz kader çokça beceriksizlik kaynaklı kötü ortamı kanıksayarak maçın başladığı gibi bitmesini bekliyordu ki sahneye bu toprakların dışından gelen, kaderinin kalemini elinde tutmaya çalışan ve bizim zaaflarımızın hiçbirini taşımayan bir adam çıktı… Vesli Snayder, bizim futbolcuların senede ancak bir kere atabildiği zorlukta ve güzellikle bir golü üç dakika arayla ve iki ayrı köşeye atarken adeta şöyle bağırıyordu: Uyanın Artık!

Haberin Devamı

Snayder bu golleriyle sadece kendi açıkladığı gibi Volkan’ı değil, takım arkadaşlarına ihanet eden Alves’i, performanslarını yükseltmek için en ufak bir çaba sarf etmeyen futbolcuları, teknik, taktik ve motivasyon açılarından yetersiz olan İsmail Kartal’ı, yıllardır kendi kaprisleri uğruna yüz yıllık kulübü her yıl geriye götüren Aziz Yıldırım’ı ve bu gidişata ses çıkarmayan Fenerbahçe taraftarını cezalandırdı.

Snayder cezayı Fenerbahçe’ye keserken mesajı hem Fenerbahçe’ye, hem kendi takımına hem de Türk Futbolu’na verdi. Hollandalı dedi ki “bu zihniyetlerle gider; kişileri kurumların üstünde tutar, iç çekişmelerinize teslim olur, para yönetimini beceremez, popülizm peşinde koşar, ileriye dönük hiçbir adım atmaz veya bu adımları yeterince korumazsanız değil yüz, iki yüz yıl da geçse bir arpa boyu ilerleyemez, bir ileri bir geri gidip durur ve güzel bir gol izlemek için benim gibi adamlara duacı olursunuz!”