A. Can Nizamoğlu

A. Can Nizamoğlu

can.nizamoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

Türk Futbolu ile ilgili söylenecek ilk şu: kötü veya saçma olan hiçbir şeye şaşırmamak gerek cümle (ki aslında bu cümle bizim memleketin her mevzusu için geçerli). Zira şaşırmak bizim için şımarıklık veya kendini bilmezlikle aynı anlama geliyor. Şaşırmak, her işi düzgün giderken arada bir sürprizle karşılaşanların hakkıyken bizim şaşırmaya hakkımız yok; çünkü deve misali hiçbir yanımız doğru değil.

Dolayısıyla Volkan’a yapılan da, Volkan’ın yaptığı da bize göre “beklendik olaylar” olarak değerlendirilmeli. Pek tabi olayın beklendik olması gerekli yatırımların yapılması gerektiği gerçeğini ortadan kaldırmıyor ama zaten ortamı tam bir keşmekeşe çeviren unsur, bu yaptırımların hiçbir zaman düzgün uygulanmaması.

Haberin Devamı

Volkan eldivenini çıkarmakta haklı. Hiç kimse, bir nevi “milli görev” olan bir maçta tribünden kendisine küfür edilmesine katlanmak zorunda değil. Zorunluluk milli takım taraftarı olarak o stada gelmiş kişilerin, kulüp takımları nedeniyle futbolculara küfretmemeleri için söz konusu.

Fakat bu olay öyle derin ve çok boyutlu ki, sadece Volkan-taraftar tartışmasına bakıp, işin diğer boyutlarını düşünmemek resmen körlük olur.

Tribünde o kişileri Volkan’a küfrettiren ve Volkan’a da bu olaydan sonra eldiveni çıkarttıran olaylardan bazıları: yöneticilerin yalanları ve demagojileri, medyanın ortamı sürekli geren tutumu, holiganlara ceza verilmemesi, saha zeminlerinin bozukluğu, passolig, Olcan’ın Trabzonspor’dayken değil de Galatasaray’dayken milli takıma çağırılması, cehaletin prim yapması, boş tribünler, ligdeki kalitenin düşüklüğü.

Velhasıl Türk Futbolu büyük bir kaosun içinde ve işin kötüsü bu durumun farkında olması gerekenlerin hiçbirisi bunun farkında değil. Eminim bu yetkililer Volkan olayına da “şaşırarak” yaklaşacaklar ve daha nice onlar için “şaşırtıcı” benim içinse “beklendik” olay yaşayacağız.