A. Can Nizamoğlu

A. Can Nizamoğlu

can.nizamoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

Red Bull Salzburg maçının Fenerbahçe için zor olmasının birçok nedeni vardı. Sarı lacivertliler için yeni sezonun ilk ciddi sınavı olması, rakibin resmi maçlarına 2 hafta önce başlaması ve son maçta geçen yılın şampiyonunu farklı mağlup etmiş olması, takımı 2005 yılında satın aldığından beri elle tutulur bir başarı elde edemeyen, yeryüzünün en sportif şirketi Red Bull’un başarıya açlığı.

Nitekim dün gece tüm bu etkenler sahaya yansıdı, hissedildi, etkisini gösterdi ve maçın büyük kısmında morallerimizi bozdu.

Haberin Devamı

Bu açıdan bakıldığında ilk maçtan çıkarılan skora bizim taraftan itiraz eden çıkmaz.

Maçın en önemli anı Alan’ın golü oldu. Zira bu gol bir taraftan ev sahibi takımı sevindirip onların tur umutlarını yeşertirken diğer taraftan o ana kadar bir rehavet bulutunun içinde olan sarı lacivertlileri de ağır uykularından uyandırdı. Bu dakikadan sonra Fenerbahçe’nin topa daha çok sahip olup daha çok pozisyona girmesi, sahip olduğu potansiyeli sahaya daha fazla yansıttığı anlamına geliyordu ki bu çaba son saniyedeki penaltı ile meyvesini verdi; ki bu gol bir sayıdan daha fazla anlamlar taşıyor.

Fenerbahçe adına ilk resmi maçtan alınan sinyaller ise şöyle:

  • Bruno Alves takımın önemli bir eksiğini kapatıyor,
  • Emre ve Meireles’in viteslerini büyütmesi gerek,
  • Sow kaldığı yerden devam ediyor,
  • Kadlec’in hazır olmayan görüntüsünün yanı sıra Stoch ve Krasic’in hâlâ kayıplarda olması düşündürücü,
  • Ersun Yananl’ın milli takımdaki değil Gençlerbirliği’ndeki anlayışı takımı için daha faydalı olur.

Twitter:_acn_