A. Can Nizamoğlu

A. Can Nizamoğlu

can.nizamoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

Kantarı bilirsiniz, topuzunu da. Kantara asılan nesnenin doğru tartılması için bu topuzun tam da gereken yerde olması gerekir zira kantarın topuzunu kaçırırsanız, ortaya bambaşka sonuçlar çıkar.

Geçtiğimiz günlerde bir gazetede, bir “spor yaanzarı!”nın Arda’nın sakatlığı ile ilgili söyledikleri hepimize kantarın topuzunun nerelere gittiğini gösterdi aynı zamanda milletin ağzının büzülebilecek torba olmadığını ve dilde kemik bulunmadığını da.

Böylesine ayıp bir açıklamayı yapan birinin bulunması belki çok garip değil ama bu açıklamaların ülkemizin en çok satan gazetelerinin birinde yayımlanması tam bir fiyasko.

Haberin Devamı

Üne, tanınırlığa, baskı sayısına ve izlenmeye bu kadar aç mıyız? Centilmenliğin, ahlakın, saygının ve etik kuralların hiç mi önemi yok artık?

Yeri ve zamanı geldiğinde milli takımımızdan, kulüp takımlarımızdan veya futbolcularımızdan şikâyet ediyoruz ve mevcut sistemimizin sağlıklı olmadığını söylüyoruz. Acaba sistemi bozan unsurlardan biri bu tür seviyesizlikler olabilir mi?

Bugün Arda Türkiye’nin en değerli futbolcusu ve onun bu değerine değer katmamız gerekirken adeta onu aşağı çekmek için uğraşıyoruz, sonra da gençken yıldız olan futbolcuların büyüdüklerinde neden sıradanlaştıklarını veya Avrupa’da vasat takımlarda oynasalar da Türkiye’ye dönmek istemeyen futbolcularımızı anlamakta güçlük çekiyoruz.

Mevcut ortamımız ne kadar sağlıksız olsa da ortamı bu hale getirenlerin de bir elin parmaklarını geçmediği de ortada. Bu nedenle ilerisi için umutsuz olmaya gerek yok ama artık günden güne takipçi kaybeden, izlenmeme endişesi yaşayan ve son çırpışlar olarak gündemde kalabilmek için spor, futbol ve futbolcu düşmanlığı yapan bu kişilerin bir an önce Türk sporunun yakasından düşmeleri hepimiz için hayırlı olacaktır.