A. Can Nizamoğlu

A. Can Nizamoğlu

can.nizamoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

Bülent Ünder pazar günü Trabzonspor ile oynayacakları karşılaşma öncesinde “zirvedeki iki takımın şampiyonluk mücadelesi bizi ilgilendirmiyor” dedi, fakat bu yanlış! İlgilendirmeli.

Galatasaray bu sezon belki de tarihinin en kötü dönemini geçiriyor ve sarı kırmızılılar Trabzonspor’dan tam 30 puan geride ama bu hafta kaybetme hakları yok. Çünkü böyle bir durumda yapıştırılacak yafta çoktan belli “yattılar”.

Futbolun, yeryüzünün en çok sevilen spor dalı olmasının en büyük nedeni bu oyunun kolay anlaşılabilir ve erişilebilir olması fakat bu kolaylık bir yandan kitleleri futbola bağlarken diğer taraftan da herkesin konu hakkında bir fikri olmasına neden oluyor ki bu da futbolun en büyük iç çelişkisi.

Haberin Devamı

Pazar günü Galatasaraylı oyuncuların omzundaki yük muhtemelen bir final maçındaki kadar fazla olacak çünkü rakibine oranla oldukça güçsüz durumda olsa da sarı kırmızılılar için maçı kazanmak sadece üç puan değil bir de “aklanma” niteliğine büründü.

Bu durumdaki düşünce yanlışlığını eğip bükmeye gerek yok; Galatasaray şu an töhmet altında ve bir takıma bu töhmeti yükleyenler futboldan nasibini hiç almamış kimselerdir.

Eğer bir Galatasaraylıysanız ve takımınızın maça yeterince asılmayacağını düşünüyorsanız bu sizin dileğinizi gösterir ve bu durumda “maçı satan” siz olursunuz.

Eğer bir Fenerbahçeli veya Beşiktaşlı iseniz ve Galatasaray’ın maçı isteyerek kaybedeceğini düşünüyorsanız bu sizin böyle bir durumda yapmak istediğiniz şeyi gösterir ki bu durumda eleştirdiğiniz ve yaptığınız şey aynı olacak ve tutarsızlığınız ortaya çıkacaktır.

Velhasıl kimsenin kimseye ve hiçbir takıma, hele hele daha maç oynanmadan, gereksiz sıfatlar yakıştırması bu güzel oyunun asla tasvip ettiği bir tutum değil.

Son olarak Bülen Ünder’in “tarafsızlık” açıklaması şu nedenle yanlış; zira Bülent Hoca aslında şöyle demeliydi: “zirvede kıran kırana bir yarış var, biz de bununla ilgileniyoruz ve sonuç üzerinde hiçbir tesir eleştirisinde bulunulmaması için he zamanki mücadelemizi sahaya yansıtacağız!