A. Can Nizamoğlu

A. Can Nizamoğlu

can.nizamoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

Ünal Aysal yönetimi Terim – Mancini değişikliği yaparken şunların farkındaydı veya farkında olması gerekiyordu.

  • Her kötü sonucun ardından Mancini/Terim kıyası yapılacak ve Terim hasretle anılacak.
  • Mancini’nin “profesyonel” tavrı vurdumduymazlık olarak algılanacak.
  • Takım kötü gittiğinde Mancini “e bu takımı ben kurmadım ki” deyip işin içinden çıkacak.

Dolayısıyla bugün gerçekleşen bu üç durumun da sorumlusu Terim veya Mancini değil Galatasaray yönetimidir.

Fenerbahçe yönetimi, Aykut Kocaman’ın talebi ile Alex’i gönderdiğinde bir takım kendi kendine daha fazla zarar veremez demiştim ama Galatasaray, F.Terim ile yollarını ayırarak daha büyük bir zararın mümkün olabileceğini gösterdi.

Terim sayfasını tekrar açmanın kimseye faydası yok fakat o ve Galatasaray son derece ideal bir birliktelikti ve bunu dünyada başarabilen takım sayısı yok denecek kadar az. Nitekim onun tek başına Florya’da sağladığı idarenin hasreti çekiliyor olmalı ki Kayserispor maçı sonrası yapılan acil toplantı sonrası iki yönetici Florya’daki düzenden sorumlu olmakla görevlendirildi.

Haberin Devamı

Mancini cephesinde ise her eleştiri öncelikle biraz düşünme gerektiriyor. Zira İtalyan teknik adamı “heyecansız”, “tepkisiz”, “takıma inanmıyor” gibi sözlerle eleştirmenin bir anlamı yok çünkü bunlar Mancini’nin normal, bilinen ve beklenen halleri. Mancini’yi oyuncu tercihleri için de fazla eleştirmemek gerek çünkü sezon içinde göreve gelen hoca belli ki hâlâ oyuncuları tam anlamıyla tanıyamamış.

İtalyan teknik direktörün “bu takımı ben kurmadım” savunması başlı başına bir tartışma konusu. Zira bu cümle hem haklı hem de riskli. Haklı, çünkü kendisi sene başında yoktu ve devre arasında da çoğunlukla genç oyuncu alındı. Riskli, çünkü seneye görevine devam ederse ve onun kurduğu takım da başarı yakalayamazsa bu söz kendisine çok anımsatılır.

Bunun yanı sıra bu cümlede aslında öncelikle Fatih Terim’e sonra da takıma bir serzeniş hatta hakaret var. Çünkü bu ifadeyle Mancini, Terim’e “yapamamışsın”, kadroya da “kötüsünüz” demiş oluyor; hâlbuki Terim ve Galatasaray kadrosu son iki yılın şampiyonu.

Velhasıl, Galatasaray iyi bir kadroya sahip olmasına karşın bugün iyi durumda değil ve bunun sorumlusu ne Terim ne de Mancini. Bu sorumluluk, kendilerince haklı sebepleri olsa da futbol bakış açısıyla herhangi bir haklı sebepleri olamayacak şekilde, dere geçerken at değiştiren Galatasaray yönetimine ait.

Haberin Devamı

Bu olay biraz da şuna benziyor: Hani F.Terim “Melo ve Riera’nın kavgasını iyi yönettik ve sonunda Galatasaray o sezon şampiyon oldu” diyor ya, eğer bu sene Galatasaray şampiyon olamazsa şu söylenecektir: yönetim Terim ile olan kavgasını iyi yönetemedi ve Galatasaray o sezon şampiyonluktan oldu.

can.nizamoglu@gmail.com