A. Can Nizamoğlu

A. Can Nizamoğlu

can.nizamoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

Fenerbahçe’nin bugünkü dağınık, herhangi bir futbol bilincinden ve sisteminden uzak, dengesiz görüntüsü bizim Milli Takım’a benziyor. Önce kötü oyna ve zor duruma düş, sonra “ha gayret” toparlamaya çalış. Sadece dün değil bu sezon Kadıköy’de oynadığı beş maçın beşinde de ilk yarıyı önde tamamlayamadı Fenerbahçe; Eskişehirspor maçıyla bu sayı altı oldu. Geride kalan maçlarda şuursuz baskı genellikle sonuç getirdi ama dün araba direğe tosladı.

Bu durumu Fenerbahçeliler için daha da üzücü hale getiren ise aynı takımın geçen sezonu rekor bir zamanda ve herkesin takdirini kazanarak şampiyon tamamlamış olması. O zamanki Fenerbahçe ile bugünkü arasındaki fark zaman olarak 5 ay ama performans olarak dağlar kadar. Bu farkın nedenini anlamak için de dahi olmaya gerek yok; Ersun Yanal.

Haberin Devamı

Sarı lacivertliler Aykut Kocaman ile “teknik direktör takımı” olmaya çalışırken bugün enikonu “futbolcu takımı” oldu. İşin kötüsü de Kayt’ın değil Volkan’ın takımı olmaları.

Fenerbahçe sezon başında yaptığı hatanın ceremesini çekiyor ve görünen o ki bir süre daha çekmeye devam edecek. Zira Fenerbahçe bu futbolcu takımı görüntüsüyle, aslında kazansa da kaybediyor.

****

Emre Belözoğlu geçenlerde “hatalarım olabilir ama medya da benim çok üzerime geliyor” demişti. Emre sen daha yarana pansuman yapacak adama bağırıp çağırıyorsun.

****

Emenike’nin bu formsuzluğu ile ısrarla ilk on birde kendine yer bulması ve Webo’nun da bu gayreti ve etkisine karşın yedek kulübesinde tutulması hiç adil olmadığı gibi takım için faydalı da değil. Ha keza Sow da bir türlü bekleneni veremezken geçen sene rakiplerin kâbusu olan bu üçlüden aynı verimi alma konusunda görev İsmail Kartal’ın.

****

Bekir ile ilgili hiç söylemediysem yüzlerce olumsuz cümle söyledim ve sadece onunla ilgili birkaç tane de yazı yazdım. Artık aynı şeyleri tekrarlamaktan utanıyorum ama bir yandan da bu denli bariz hatalardan bahsetmemek olmuyor.

Bekir en kültürlü ve çalışkan futbolculardan biri fakat kapasitesi o denli sınırlı ki bu kadar istekli olmasına karşın her maç çok kötü bir performans gösteriyor. Eğer o işi yapmak isterse Bekir’in çok iyi bir teknik direktör olur fakat bugün ondan istenen iyi bir stoper olması ve bu onun için imkânsız.

can.nizamoglu@gmail.com