A. Can Nizamoğlu

A. Can Nizamoğlu

can.nizamoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

RvP’nin, kaleciden sekip önünde kalan topu ağlara gönderememesi, Nani’nin ortasında Kayer’in müsait pozisyonda topu dışarıya atması, yine Kayer’in iki metre yanındaki arkadaşı yerine topu taca atması Fenerbahçeli futbolcuların Osmanlıspor maçına kafa olarak iyi hazırlanamadıklarının kanıtlarıydı. Futbolda hiçbir rakip karşısında gevşeklik hakkınız olmadığı gibi bu gevşekliği ligin üst sıralarında kendine yer etmeye çalışan bir rakip karşısında gösterirseniz beraberliğe sevinir durumda kalabilirsiniz.

Haberin Devamı

Teknik açıdan bakıldığında ise şunu düşünüyorum: acaba Pereira maça başladığı on bir ile maçı kazanacağını düşünüyor muydu? Eğer yanıt evetse bu hiç mantıklı değil çünkü bu on bir bazı maçları kazanmış olsa da kazanmakta oldukça zorlanan, kazandığından hiç bir şey anlaşılmayan bir on bir. Özellikle ligin son haftalarına girilmişken maça bu zor kazanan on birle maça başlamak yanlıştı.

Eğer Portekizli Hoca, maçı ilk yarıda tutup ikinci yarıda kazanmak gibi garip bir taktik uyguladıysa o zaman ortada daha büyük bir sorun var demektir. Zira Fenerbahçe’nin hele hele Kadıköy’deki maçtaki planı böylesine riskli olamaz. Bu durumda kendisine “madem kazanacak on bir ikinci yarıdakiydi, neden maça bu on birle başlamadın?” sorusu yöneltilir.

Mustafa Reşit Akçay, davranışları ve açıklamalarıyla takdire şayan bir teknik direktör ve onun ligimizde görev yapmasından dolayı mutluyum. Mustafa Hoca’nın maçtan sonra “Fenerbahçe bize iyi çalışmış, fazla atak şansı bulamadık” şeklindeki açıklamaları aslında Pereira cephesinden durumu çok net açıklıyor. Evet Fenerbahçe, ligin en iyi konrta atağa çıkan takımlarınlarından birini durdurmayı başardı fakat sarı lacivertli camianın bu takımdan beklentisi rakibi sadece durdurmak değil aynı zamanda onu alt etmek ve ne yazık ki Pereira bu ikinci gereklilik için ikinci yarıda rakip yarı sahadaki nüfus artışından başka bir çere düşünemiyor.

Ligin başından beri Fenerbahçe’nin taktiği “bir şekilde”. Bu taktiğin Türkçesi gol yemeyelim, bir şekilde atarız. Fakat işte dün olduğu gibi bazen atamıyorsunuz ve o zaman 90 dakika tam anlamıyla çöp oluyor. Pereira’nın savunma önceliğini anlıyor ve onu bu anlayışı takıma iyi oturttuğu için tebrik ediyorum. Fakat görünen o ki bu tek boyutlu Fenerbahçe’ye hücum taktiği vermesi için bir teknik direktör daha lazım.

Haberin Devamı

c