A. Can Nizamoğlu

A. Can Nizamoğlu

can.nizamoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

Fenerbahçe'nin bu sene genel anlamda iyi bir görüntüye sahip olmamasının nedeni sarı lacivertlilerin geride kalan maçların sadece birkaçında iyi performans gösterebilmiş olmalarıydı; Kasımpaşaspor maçı bu iyi futbol oynanan ender doksan dakikalardan biri oldu.

Kasımpaşaspor karşısında Fenerbahçe'nin diğer maçlardan farklı olarak yaptığı işler çabuk oynamak, iştahlı olmak ve bunların bir sonucu olarak rakibi yarı sahanın yarısına hapsetmek oldu. Bu tabloda yine bilinçli atak ve gol pozisyonu sayısı fazla değildi ancak bu durum performans yetersizliğinden ziyade takımdaki yaratıcı oyuncu eksikliğinden kaynaklanıyor ve mevcut kadronun eskiden olduğu gibi milimetrik ara pasları veya seri çalımlarla gol pozisyonu bulma şansı zaten fazla değil. Dolayısıyla sarı lacivertliler için özellikle maçın ikinci yarısındaki görüntü gelinebilecek en iyi seviyelerden biriydi.

Haberin Devamı

Kasımpaşaspor ligin güçlü ekiplerinden biri. Aslına bakılırsa mavi beyazlılar Fenerbahçe karşısında çok daha etkili olabilirlerdi şayet golü o kadar erken bulmasalardı. Zira öne geçtikten sonra Şota'nın oyunu kendi yarı sahasında kabullenmesi ve elinde iyi kontraatak oyuncuları olmamasına karşın ikinci gol şansını genel anlamda kontraataklara bırakması, bir yandan kendi takımını olumsuz etkilerken diğer taraftan da oyunu riske edecek olan Fenerbahçe'nin işini kolaylaştırdı.

Fenerbahçe gerçekten zor bir sezon geçiriyor ve sarı lacivertlilerin hangi sonuçlarla çıkacakları merakla beklenen MİY, Trabzonspor, Bate ve Kasımpaşaspor dönemeçlerinden dört galibiyet çıkarmış olmaları bu sezonda çok önemli bir başarı. Fakat Fenerbahçe için kara bulutların artık dağıldığını söylemek henüz mümkün değil. Zira Kocaman'ın öğrencileri Kasımpaşaspor maçına kadar, istenen neticeleri alsa da performans anlamında yeterli görünmedi. Fakat son maçın ardından sarı lacivertliler bugün adeta bir yol ayrımında. Bundan sonra ya o eski, yavaş ve etkisiz futbola geri dönülecek ya da Kasımpaşaspor maçı, tıpkı Yeni Malatyaspor maçı gibi önemli bir dönüm noktası olacak.

Haberin Devamı

can.nizamoglu@gmail.com

twitter: _acn_