A. Can Nizamoğlu

A. Can Nizamoğlu

can.nizamoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

Bu sezon Fenerbahçe, bir futbol takımın başına gelebileck en kötü durumlardan birini yaşadı ve sürüncemede kalan durum nedeniyle yaşamaya da devam ediyor.

Temmuz ayından beri geçen sürede sarı lacivertliler, suçlandı, aşağılandı, henüz yargıç tarafından değil ama kamuoyunun bir kısmı tarafından yargılandı ve hatta infaz edildi. Bu büyük manevi sorunların yanı sıra kulübün Şampiyonlar Ligi bileti son dakikada iptal edildi, sarı lacivertliler büyük bir gelir kaybına uğradı ve çok önemli futbolcularını kaybetti.

Haberin Devamı

Tüm bu yaşananlardan sonra aslında Fenerbahçe’nin dağılması işten bile değildi fakat başta takımını yoğun bir çaba sarfederek yaşanan tüm olumsuzluklardan olabildiğince uzak tutmayı başaran Aykut Kocaman’ın başarısı olmak üzere sarı lacivertli camianın taraftarından as başkanına kadar kenetlenmesi Fenerbahçe’nin bu büyük fırtınada savrulup gitmesini engelledi.

Bu kenetlenme bununla kalmayıp sahadaki oyunculara da yoğun bir şekilde sirayet edince sarı lacivertliler kaynağı çok üzücü olsa da futbolda her takımın şiddetle ihtiyaç duyduğu ve teknik direktörlerin takımlarına kazandırmak için akla karayı seçtiği çok önemli bir özelliğe kolayca sahip olmuş oldu: motivasyon!

Geride kalan dokuz haftada Fenerbahçe kötü oynadı ama onların mücadele eksikliği diğer takımlara nazaran yok denecek seviyedeydi. Nitekim maddi manevi onca badireler atlatmasına karşın sarı lacivertlilerin bugün en yakın rakibinden dört puan önde olmasındaki en büyük pay, var olan kazanma arzusunun sahaya yüksek bir mücadele olarak yansımasıydı.

Bu yüksek motivasonun temelinde ise Fenerbahçeli her futbolcunun, aldıkları her galibiyetin kendilerine yöneltilen suçlamalara bir yanıt olduğunu bilmesi yatıyor. Bir başka ifadeyle bir yanda savcı sarı lacivertlilerle ilgili iddianamesini tamamlarken sarı lacivertli futbolcular attıkları her golle bu iddianameye karşılık yazılan savunmaya bir cümle her galibiyetle de bu dilekçeye adeta bir paragraf ekliyorlar.

TFF’nin sezon başında Fenerbahçe ile ilgili olumlu veya olumsuz bir karar verememesi, süre içinde gerek liglerin zamanlaması gerekse fikstür konusunda bir çok defa karar değiştirmesi; kısaca süreci çok kötü yünetmesi nedeniyle şu aşamada işlerin nereye varacağını kestirebilmek imkansız fakat bu ortam bir yandan Fenerbahçeli futbolcuları kamçılarken diğer yandan da sarı lacivertli kulüp aleyhine bir karar verilmesini daha da zor hale getiriyor.

Haberin Devamı

http://twitter.com/cannizamoglu

can.nizamoglu@gmail.com