A. Can Nizamoğlu

A. Can Nizamoğlu

can.nizamoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

Bir pazar sabahı ansızın başlayan şike soruşturmasında bir ay geride kaldı ve geriye dönüp baktığımda gördüğüm şey kişilerin ayaklar altına alınan itibarları.taraftarların içi boş atışmaları ve tüm atmosfere hakim olan bolca keyifsizlik. Fakat bu tarihi dönemin futbola zararı sadece yukarıdakiler gibi soyut boyutta kalmadı. Takımlar bu kaos ortamından somut olarak da oldukça olumsuz etkilendi ve olayların merkezınde Fenerbahçe olduğu için sarı lacivertliler, henüz haklarında hiç bir karar verilmese dahi geride kalan bir aylık dönemden en zararlı çıkan ekip oldu.

Haberin Devamı

2 Temmuz günü, sadece Fenerbahçe taraftarlarına değil, spor kamuoyunun geneline şöyle bir kanı hakimdi: Fenerbahçe’nin geçen sene iyi bir kadrosu vardı ve bu kadro Emenike, Serdar ve Sezer gibi nokta transferler ile çok daha iyi duruma getirilmiş böylece sarı lacivertliler, başarılı kadrosunu elde tutamayan ve bu nedenle güç kaybeden Trabzonspor, yeni teknik direktörü ile yeni maceralara girişen Galatasaray ve geçen sene bekleneni veremediği için bu sene de nasıl bir performans göstereceği belli olmayan Başiktaş karşısında bir adım öne çıkmıştı.

Aynı Fenerbahçe’ye bugün bakıldığında ise tablo şu şekilde:

  • takıma çok önemli katkı sağlaması beklenen ve belki de Kadıköy ekibinin yıllardır hayalini kuruduğu forvet olan Emenike, sarı lacivertli forma ile tek bir maça çıkamadan takımdan ayrıldı,
  • küme düşebiliriz endişesiyle hemen hemen tüm yabancılar bir B planı arayışına girişti, ki bu en doğal hakları,
  • sadece sorguya çağırılan Sezer ve Emre değil tüm futbolculara bir tedirginlik hakim ve bu durumda onların iyi bir performans göstermesi mümkün değil,
  • taraftarlar "Aziz Yıldırım’cı" olup olmama konusunda ikiye ayrılmış durumda,
  • takımına uzunca bir süre izin vererek yaşadığı stresi belli eden Aykut Kocaman doğal olarak görevine konsantre olamıyor ve neticede takımın yeni sezon hazırlıkları oldukça verimsiz geçiriyor.

Böyle bir ortamda Fenerbahçe’den “normal” bir performans beklemek mümkün olmadığı gibi belirsizlik süresinin uzaması sarı lacivertli ekibin toparlanma süresini de bir o kadar geciktiriyor.

Velhasıl spor kamu oyunda uzun zamandır Fenerbahçe’nin küme düşürülüp düşürülmeyeceği konuşuluyor ve bu konu hâlâ netleimedi ama geride kalan bir aylık süre Fenerbahçe adına o denli yıpratıcı oldu ki sarı lacivertlilerin mevcut durumdan küme düşmüşçesine zarar gördüğünü söylemek zor değil.

http://twitter.com/cannizamoglu