A. Can Nizamoğlu

A. Can Nizamoğlu

can.nizamoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

Bu sezon Fenerbahçe taraftarının en büyük derdi, takımlarının beklentilerini karşılayamaması.

-Peki, beklenti ne?

-Fenerbahçe’nin, PSG performansı göstermesi.

-Bu beklenti abartılı mı?

-Fenerbahçe’nin kadrosu göz önüne alındığında pek değil.

-O zaman sorun ne?

-Sorun öncelikler.

Artık herkesçe malum, Pereira’nın kafasında “önce gol atmaya bakalım, yediğimizden fazla attığımız sürece sorun olmaz. Hem bu anlyışla, dişimize göre rakipler karşısında çok farklı galibiyetler de elde ederiz” gibi bir düşünce yok. Onun düşüncesi “aman gol yemeyelim, nasıl olsa bir şekilde atarız” şeklinde. Bu nedenle Fenerbahçe değişik ve etkili savunma planları olan ama hücumda oldukça kısır bir takım haline geldi. Nitekim sarı lacivertliler hem ligde hem de Avrupa’da başarılı bir performans çizerken her maç farklı ve plansız bir şekilde goller buluyor ve önceliğin hücum olmaması Fan Persi ve Fernandao tartışmasını sürekli gündemde tutmakla birlikte bu iki oyuncunun da tabiri caizse çok “susuz” kalmasına neden oluyor.

Haberin Devamı

Sarı lacivertlilerin maçları genellikle tek farklı kazanmasının nedeni “bir şekilde” atılan golden sonra ailecek savunmaya geçmek. Bu tabloda farklı galibiyetler ise yine “bir şekilde” birden fazla gol atılabildiğinde ortaya çıkıyor; garantisi yok. Bir başka deyişle, Fenerbahçe, hücum zenginliklerinden ziyade denk geldiğinde gol veya goller buluyor.

Eğer çok iyi hücum ederseniz birçok gol pozisyonuna girip birçok gol atabilirsiniz. Fakat çok iyi savunma yaparsanız bunun getirisi en fazla hiç gol yememek olur. İşte Fenerbahçe taraftarının “hiç mi rahat bir maç seyredemeyeceğiz kardeşim” isyanının altında yatan neden bu. Buna yanıt ise, "bu gidişle hayır.” Mevcut durumda Fenerbahçe kendisinden daha güçlü bir takıma karşı kaybetmeyebilirken, Seltik gibi oldukça mütevazı bir takımı yenemeyebilir. Genel anlamda sonuçlar ve sıralamalardaki yerler sevindirici olsa da oynanan futbol taraftarı tatmin etmekten daima uzak olacaktır.

Diego

Diego süper bir sezon geçirmiyor fakat o, Fenerbahçe’nin geniş kadrosu içinde yedeği olmayan tek isim. Bu nedenle Diego’nun sorumsuzluğu Fenerbahçe için bugünden ziyade üst tur maçlarında sorun oluşturacak.

Haberin Devamı

can.nizamoglu@gmail.com