A. Can Nizamoğlu

A. Can Nizamoğlu

can.nizamoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

Spor Toto Süper Lig’de geride kalan beş hafta sonunda yüzü en çok gülen takımlardan biri Beşiktaş. Elbette bu durumun en önemli nedeni son on yılda ancak iki kere şampiyonluk ipini göğüsleyebilen ve diğer senelerde de kendine genellikle ilk üç sırada yer bulamayan siyah beyazlıların bu sene gerek Süper Lig’de gerekse Avrupa Ligi’nde yoluna başarıyla devam etmesi.

Baştan kabul edelim ki bu sene Beşiktaş, başta Bern Schuster olmak üzere, gerçekten çok önemli transferlere imza attı ve takıma katılan bu yıldız isimler takımın çehresini bir anda değiştirmeyi başardı. Fakat bu önemli transferlerin en önemli katkılarından biri de takımda olumlu bir hava oluşturarak vasat futbolcuların da form düzeylerini üst seviyeye taşımalarına yardımcı olmak oldu.

Haberin Devamı

Fakat geride kalan maçlar incelendiğinde şu net bir şekilde görünüyor ki, aslında Beşiktaş’ın pembe hayallere dalmak için biraz daha zamana ihtiyacı var. İşte nedenler:

  • Rakibe olması gerekenden fazla gol pozisyonu veriliyor,
  • Savunmada bireysel hata yapılıyor,
  • Guti’siz oynanamıyor,
  • Takımdaki olumlu hava ile performanslarını yükselten futbolcuların bu formlarının ne kadar süreceği bilinmiyor,
  • Schuster rakibe göre sistem değiştirmiyor.

Schuster ve öğrencileri için Fenerbahçe karşılaşmasının önemli bir gösterge olacağı düşünülüyordu fakat maçtan herhangi bir galip çıkmaması, siyah beyazlılar ile ilgili kapsamlı bir yargıya ulaşmamızı engelledi. Ancak her şeye rağmen bu en ciddi sınavdan bir çıkarım yapmak gerekirse bu yargı olumludan ziyade olumsuz olacaktır. Zira, son doksan dakika Beşiktaş’ın yukarıda sayılan nedenlerden sıyrıldığını gösteren herhangi bir ipucu taşımıyordu.

Neticede Beşiktaş’ın geçmiş yıllara oranla kat ettiği mesafeyi ve rakiplerine oranla daha iyi bir durumda olduğunu takdir etmekle beraber siyah beyazlılar için her şeyin göründüğü kadar yolunda olmadığını, en azından Beşiktaş’ın henüz kendini kanıtlayamadığını da göz ardı etmemek gerek. Takımlarımızın aylar itibariyle çok keskin performans farklılıkları gösterdikleri ve istikrar yakalamakta zorlandıkları ligimizde Beşiktaş için de “oldu” yargısına varmak için bir müddet daha beklemek gerekiyor.