A. Can Nizamoğlu

A. Can Nizamoğlu

can.nizamoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

Beşiktaş’ın Porto deplasmanındaki kazancı Dragao Stadı’ndan çıkardığı ve gruptan çıkmayı büyük ölçüde garantilemesini sağlayan bir puandan ziyade ikinci yarıdaki etkili oyun, Nihat’ın attığı müthiş golle moral bulması ve hepsinden önemlisi Guti’nin ortalarda görünmediği bir doksan dakikada Gutisiz de oynayabileceğini göstermesi oldu.

Siyah beyazlıların bu sene sansasyonel bir başlangıç yaptığı ve takip eden haftalarda ani bir düşüş yaşadıkları dönemlerindeki kadrosu incelendiğinde ortaya çıkan grafiğin Guti’nin oynama grafiği ile paralel olması siyah beyazlılar için önemli bir soruna işaret ediyordu: tek futbolcuya bağımlı olmak.

Haberin Devamı

Fakat Porto karşısında bu sene ilk kez bu durumun değiştiğine, Beşiktaş’ın Gutisiz de atak organize edebildiğine ve gol pozisyonuna girebildiğine şahit olduk. Guti’nin iyi bir maç çıkarmadığı doksan dakikada Nihat ve Holosko’nun İspanyol oyuncunun görevine soyunmaları ve bu görevi layıkıyla yerine getirmeleri bir taraftan temsilcimizi güçlü rakibi karşısında avantajlı bir duruma taşırken diğer taraftan da siyah beyazlılara ilerleyen maçlar için önemli bir moral kaynağı oldu.

Sonuçta her ne kadar Beşiktaş’ın kaleci, savunmada yapılan hatalar ve her maça farklı bir on birle çıkma gibi sorunları olsa da tek futbolcuya bağımlılık tüm bunlardan önemli ve ilk olarak çözülmesi gereken sorun. Bu nedenle Porto karşısında alınan beraberlikten bağımsız olarak Gutisiz oynayabilmeyi başarmak siyah beyazlılar için deplasmanda bir puan kazanmaktan öte yarınlar ile ilgili umutlanabilme anlamı da taşıyor.

Fenerbahçe Destan Yazdı

Beşiktaş ilk defa

Dün gecenin sevindirici bir diğer olayı da Fenerbahçe Ülker’in Barcelona’yı 69-61 mağlup etmesiydi. Barcelona’yı herhangi bir spor dalında Barcelona’da mağlup etmek takımlarımız için hayali bile zor bir durumken bunu gerçekleştiren Fenerbahçe Ülker’in başarısı ile ne kadar övünsek azdır.

Deplasmandan güzel haberlerle dönen her iki temsilcimize de teşekkürler.