A. Can Nizamoğlu

A. Can Nizamoğlu

can.nizamoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

Geçmişte de üç büyük takımın başarısız olduğu seneler oluyordu fakat Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın aynı anda böylesine zorlandığı bir sezona ilk kez rastlıyoruz. Bu nedenle, her ne kadar inanmak zor gelse de, her şeyden önce şunu kabul etmek gerekir ki: üç büyüklerin bugünkü durumu ve sıralamadaki konumu göz önüne alındığında şampiyonluk şansları Trabzonspor, Kayserispor hatta Bursaspor’dan dahi daha az. Çünkü hani “o takımlar götüremez” veya “bizim takım bir seri yakalarsa” gibi beylik cümleler bu sezon için anlamını çoktan yitirmiş durumda.

Haberin Devamı

Üç büyüklerin böylesine yerlerde olduğu bugünlerde Beşiktaş’ın Gençlerbirliği deplasmanından üç puanla dönmesini bugünün standartlarına göre değerlendirmek gerekir.

Eskiden olsa, galip gelse dahi, Beşiktaş’ın rakibi karşısında oyun üstünlüğünü ele geçirememesini, gol pozisyonuna girememesini, maçın son anlarında kendi alanına çekilmesini, performans olarak vasatı aşamamasını ve ilk golü tartışmalı bir penaltı ile bulmasını eleştirmek mümkün olabilirdi. Fakat bugün devir değişti ve yapılacak en doğru şey, rakibin kim olduğundan ve oyunun ne şekilde cereyan ettiğinden bağımsız olarak alınan deplasman galibiyeti için Beşiktaş’ı kutlamak!

Guti’deki düşüş sürüyor

Guti’nin, geçenlerde dikkat çekmek istediğim Türkiye’ye gelen yabancı oyuncuların form düşüklüğü yaşaması konusuna iyi bir örnek olmak için yoğun çabası sürüyor. İspanyol oyuncunun kariyerindeki başarısını neredeyse bilmeyen yok ama meşin yuvarlağın peşinde yıllarca başarıyla koşan o kadife ayakların son maçlarda nereye kaybolduğunu anlamak çok zor.

Türkiye’deki ilk aylarında Beşiktaş’a maçlar kazandıran, sonradan bu resitalleri maç içerisindeki birkaç ara pasına indirgeyen Guti, Gençlerbirliği karşısında, kullandığı penaltı dışında, sahada hiç yoktu.

Umarım Guti’nin son haftalardaki kendine yakışmayan görüntüsü basit bir form düşüklüğünden ibarettir zira İspanyol oyuncu siyah beyazlılarda ikamesi olmayan tek isim.

Sonuç olarak Spor Toto Süper Lig’e, eskiden olduğu gibi, üç büyük takımın birbirleriyle mücadelesine sahne olan bir arena olarak bakmak imkânsız. Artık sadece derbilerde değil her maçta, bırakın her üç puanı her gol çok önemli ve bu çerçevede deplasmandan iki farklı bir galibiyetle dönen, bunu yaparken de kalesinde gol görmeyen Beşiktaş için, her şeye rağmen, durum gayet olumlu.