A. Can Nizamoğlu

A. Can Nizamoğlu

can.nizamoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

Lafı dolandırmaya hiç gerek yok, Fenerbahçe savunması alarm veriyor, hem de kırmızı alarm. Bu durum kamp döneminde yapılan hazırlık karşılaşmalarında da ortaya çıkmıştı ama bugünkü gibi ciddi bir sınavda rakibe bu denli net pozisyonlar verilmesi olayın vahametini çok net gösterdi.

Savunmadaki hataların müsebbiplerini Önder, Bekir ve hazır olmayan Santos olarak sıralamak mümkün ki bu oyunculardan ilk ikisinin bu sene kadroda yer bulmaları çok zor görünüyor.

Fenerbahçe’nin, Kazım’ın oyundan atılmasından sonra oyunu kendi yarı sahasında kabul etmesi temsilcimizin hücum etkinliğini neredeyse sıfıra indirdi ve bu durumda dahi Y. Boys’un oldukça önemli gol pozisyonları yakalaması savunmadaki hatalar kadar orta alanın hiçbir varlık gösterememesinden de kaynaklandı.

Haberin Devamı

Bir gol atsa da Emre, maçta hiçbir varlık gösteremeyen Christian, oyuna sonradan girmesine rağmen topun takımında kalmasına en ufak bir katkısı olmayan Selçuk ve tanınmayacak haldeki Alex dün akşamki orta alanın başarısız isimleriydi.

Sadece Stoch ve Volkan

Dünkü maçta sarı lacivertliler mütevazı rakipleri karşısında sahada adeta tel tel dökülürken Stoch yaptığı olumlu hareketler ve attığı güzel golle, Volkan ise birbirinden önemli kurtarışları ile Fenerbahçe’nin Bern’den her şeye rağmen avantajlı bir sonuçla dönmesini sağlayan iki isim oldu.

Mazereti Yok

Dünkü perişanlığa, uzunca bir süre on kişi oynanması, kadroda önemli eksiklerin bulunması, zeminin yapay çim olması veya takımın kamp dönemini yeni tamamlaması gibi birçok bahane bulunabilir ancak Young Boys gibi bir rakip karşısında bunların hiç birinin kabul edilmesi mümkün değil.

Sonuç olarak dün akşam Fenerbahçe, maçın tamamına yakınını rakibe teslim olmuş bir şekilde oynadığı, neredeyse on net gol pozisyonu verdiği ve üst üste üç pas yapamadığı düşünüldüğünde, çok üzücü bir skorla sahadan ayılmasının muhtemel olduğu bir karşılaşmayı berabere tamamlayarak alabileceği en iyi skorla Türkiye’ye dönüyor. Bu maçın böylesine bariz hataları, bir hezimet olmadan gün yüzüne çıkarması Aykut Hoca için büyük bir şans. Zira hiçbir nasihat dünkü musibet kadar etkili olamazdı.