A. Can Nizamoğlu

A. Can Nizamoğlu

can.nizamoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

Türk takımları Avrupa arenasında defalarca oynadı ve birçok galibiyet aldı ama hiçbirisi Kopenhag maçının ilk yarısındaki Galatasaray kadar etkili değildi.

İlk kırkbeş dakikadaki oyunun en doğru ifadesi sarı kırmızlılı tüm futbolcuların hem bireysel hem de toplu olarak hiç olmadıkları kadar hızlı, güçlü, dikkatli, keskin ve bitirici oldukları olabilir. Öyle ki ilk yarıdaki oyun maçın farklı kazanılması için yeterli oldu.

Bu galibiyet ile Galatasaray bir facia ile başladığı grubunda ipleri de eline almış oldu. Zira Danimarka ekibinin bir sonraki maçta tekrar mağlup edilmesi durumunda Mancini’nin öğrencilerine gruptan çıkmak için Juventus’a bir kez daha yenilmemek yeterli olacaktır; Juventus kendi sahasında Real Madrid’ten puan alsa dahi. İtalyan ekibinin Real Madrid’e ikinci kez yenilmesi durumunda ise kalan maçlardan alınacak iki puan bile sarı kırmızılıların grubu ikinci sırada tamamlamasına yetebilir; TT Arena’da farklı bir beraberlik olmadığı sürece.

Haberin Devamı

Mancini çok önemli bir teknik direktör fakat Galatasaray’a öyle bir şekilde geldi ki normalde o havaalanının stadyuma çevrilmesi gerekirken kendisini karşılamaya hiçbir taraftar gitmedi. Taraftarların ona ilgisizliği İtalyan teknik direktör için bir sorun olabilirdi, şayet o iyi bir profesyonel olmasaydı. Fakat o kendisini taraftara sevdirecek kişinin ancak kendisi olduğunu çok iyi bildiği için bu durumu dert etmek yerine bu amaca ulaşmak için ekstra çaba sarf ediyor ve Kopenhag galibiyeti onunla aklı karışmış taraftarlar arasındaki köprüye oldukça güçlü bir temel attı.

Maçın en iyi isimlerinden Sneijder, her nekadar Fatih Terim ile aralarında hiçbir sorun olmadığını söylese de Hollandalının Terim öncesi ve Terim sonrası görüntüsü bu açıklama ile çelişiyor. Fakat bugün önemli olan geçmişten ziyade gelecek olduğu için beklenti sadece Sneijder’in bu performansını devam ettirmesi. Nitekim Drogba’nın artık her maç harikalar yaratamayacak olduğu (bu kendisi ile ilgili bu seneki öngörümdür, önemli maçlarda etkili olabilecekken görece vasat karşılaşmalarda çok etkili olamayabilir) ve Selçuk’un da geçen seneki performansını arattığı düşünüldüğüne Holandalı oyuncunun performası takımı için hayati nitelikte.

Haberin Devamı

Galatasaray Çarşamba akşamı misafirlerine çok leziz bir yemek sundu. Bu durum bir taraftan taraftarların evlerine karınları tok ve yüzleri gülen bir şekilde dönmesini sağlarken diğer taraftan onların aynı tadı bir sonraki yemekte de bekleyecekleri anlamına geliyor; bu da Galatasaray ve Mancini için aslında her şeyin asıl şimdi başladığının.