1.Lig90+3 Ege'de Futbol

90+3 Ege'de Futbol

28.08.2024 - 08:36 | Son Güncellenme:

Tarihinde ilk kez mücadele ettiği Süper Lig’de 3 puanla tanışan Sipay Bodrum FK’yı değerlendiren usta kalemlerimiz, ‘‘Konyaspor karşısında hem seyircisiyle buluşmanın keyfini hem de ilk galibiyetini almanın mutluluğunu yaşadılar. Ayrıca rakiplerine de asla kolay lokma olmadıklarını gösterdiler’’ dedi.

90+3 Egede Futbol

Bülent Buda: Bir kez daha alandan puansız ayrılmak yıkıcı bir alışkanlığa yol açabilirdi. Çeyrek saat karşılıklı gel-gitlerle sanki birbirini tanımakla tüketildi.

Haberin Devamı

30. dakikaya yaklaşırken Fredy, nefis bir köşe vuruşunu Konyaspor'un stoperi Adil Demirbağ'ın kafasına nişanladı adeta. Adil'inde kendi kalesine kafa golü harikaydı.

Gökdeniz'in kanat bindirmeleri ile doğru 9 numara Puşkaş harika işler çıkardı. 40. dakikada Fredy-Musa Muhammed paslaşması ve ardından Puşkaş'tan bitirici sert plase ikinci gol ve derin soluk.

2 farklı skorla ilk yarı tamamlasalardı büyük rahatlama olacaktı. 45+4. dakikada Konyaspor'da Pedrinho müthiş bir sağ vuruş duran top ve soyunma odalarına Bodrum endişeli, Konyaspor umutla yöneliyor. İkinci yarıda Konya epey zorluyor. Direniş üst düzey lakin top kayıpları, ataklarda zaaflar gözleniyor. 87. dakikada VAR'dan piyango kararı çıkıyor. Oyuna sonradan katılan genç Ege'nin düşürülmesi ve penaltı... Bu işin ustası iyi ki alanda. Top kaleci ile aynı köşede ama Kenan'ın sert sağ plasesi birinci sınıf. Oh be derin bir soluk daha. 3 puanla tanışmak zorlu olduğu kadar konuk Konyaspor'un da bu ikramda payı büyük. Neyse fazla uzatmayalım. Kazanmak alışkanlığa dönüşsün gerisi gelsin.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: - Aslında futbolla ilgisi olan herkesin bildiği bir gerçek var. Süper Lig'e çıkmak ve lig başında mücadele etmenin zorlukları olduğu bilinmekte. Bodrumspor Süper Lig'e çıktıktan sonra aldığı 2 mağlubiyetin ardından evindeki Konyaspor maçını kazanmak adına mental ve taktik açısından iyi hazırlanmış.

- Rakibini orta alanda iyi karşıladı. Hücumda Gökdeniz, Dimitrov ve Puşkaş yaptıkları koşullarla iyi işler çıkardılar. Doğru oyun planına disiplinli bir şekilde uyan oyuncular devrenin son bölümünde 2-0 öne geçti. Ancak 45+4. dakikada Pedrinho’nun harika frikik golüyle durum 2-1 oldu.

- Konyaspor ikinci yarıda bütün hatlarıyla gol aradı. Bodrumspor büyük direnç gösterdi.

- Geçen sezon zaman zaman şans bulan Ege oyuna girdi hem iyi oynadı hem de penaltıyı söktü aldı.

- İsmet hoca zamanında ve doğru müdaheleler yaparak oyunun gidişatına olumlu katkıda bulundu. Sahada görev alan her oyuncu görevini yaptı. Kalede Sousa yine günündeydi. Savunma üzerine düşeni yaptı. Orta alanda Fredy ve Musa Muhammed çok çalışkandılar. Dimitrov, Puşkaş ve Gökdeniz yoruluncaya kadar iyi görev yaptılar. Bence Bodrumspor orta alanına yaratıcı ve oyunu domine eden bir oyuncunun takviyesi şart. Yapılacak takviyelerle daha güçlü Bodrumspor izleyeceğiz.

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Tarihinde ilk kez Süper Lig’de oynamanın heyecanını yaşayan, ancak oynadığı iki karşılaşmada da puan yüzü görmeyen Bodrum FK, Konyaspor maçında hem seyircisiyle buluşmanın keyfini, hem de ilk galibiyetini almanın mutluluğunu yaşadı. Ayrıca asla kolay lokma olmadığını gösterdi.

Bodrumspor, kısa sürede Süper Lig’e adapte olurken, bu yönetim anlayışı ile ligde kalıcı olacağını söyleyebilirim. Karşılaşmanın ilk 25 dakikasına bakıldığı zaman Bodrum FK, kanatlardan ve göbekten getirdiği toplarla Konya kalesinde ciddi tehditler oluşturdu.

Konyaspor, savunmada da, hücumda da organize olamadı. Rakibinin geliştirdiği ataklardaki çaresizliği, Bodrum FK adına golün de müjdecisi oldu.

Bodrumspor sahanın tüm geniş alanlarını iyi kullandı. 28. dakikada da baskılı oyununun meyvesini aldı.

Haberin Devamı

Fredy’nin köşe atışında topa çok iyi yükselen Adil Demirbağ’ın kafası rotayı şaşırınca Bodrum 1-0 öne geçti.

İlk golden 12 dakikada sonra, Puşcaş topu önce kontrol etti, sonra da tek vuruşla takımını 2-0 öne geçirdi.

Bodrumlular, ilk 45’de soyunma odasına 2-0 önde girmenin hesaplarını yaparken, 45+4. dakikada Konyaspor’un yeni transferi Pedrinho’nun attığı golle Konyaspor 2-1’i buldu ve soyunma odasına umutlu gitti. Görece olarak daha kaliteli oyunculara sahip olan Konyaspor, oyun olarak kendisinden üstün olan Bodrum FK karşısında ikinci yarıda da bir türlü istediği ritmi yakalayamadı.

84. dakikada Guilherme-Ege mücadelesinde Ege yerde kaldı, maçın hakemi VAR’a gitti ve penaltı noktasını gösterdi.

Topun başına geçen Kenan, net bir vuruşla kaleci Slowik’i avladı ve Bodrum FK 3 puana 3 golle uzandı.

Bodrum FK iyi oynayarak, iyi mücadele ederek maçı kazanan taraf oldu.

Oyuncuyu geliştirirsen, oyunu da geliştirirsin, ancak bunları yapabilmek için de, kendisini yenilemiş ve geliştirmiş bir teknik adamın olmalı.

Haberin Devamı

Evet Bodrumspor’un en büyük avantajı İsmet Taşdemir... Bodrumspor’a gönül verenlerin İsmet hocaya güvenmesi ve her şekilde onun arkasından durması çok önemli.

Gerekli takviyeler ve uyum sürecinin ardından futboluyla keyif veren Bodrum izleyeceğimizin sinyallerini aldık. Önemli olan son düdüğe kadar asla vazgeçmeden yarışı sürdürmeleri ve kazanma alışkanlığı edinmeleri. Haydi Bodrum arkası gelsin.