08.06.2014 - 12:58 | Son Güncellenme:
Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 550 milyon liralık bütçesiyle yüzme havuzları, bakanlık tarafından başlatılan tesisleşme hamlesinin dikkati çeken yatırımlarından. Gerek profesyonel sporcuların antrenmanları, gerek amatör sporcuların yetiştirilmesi, gerekse de bölge halkının faydalanabilmesi için inşa edilen ve hizmete giren yüzme havuzlarının sayısı her geçen gün artıyor.
Yaklaşık üç yıl önce başlayan çalışmalar kapsamında 8 tesis hizmete girdi. Proje maliyeti 73 milyon lirayı bulan tamamlanmış tesisler, profesyonel ve amatör sporcular tarafından ilgi görüyor. Aksaray, Edirne, Niğde, Ordu, Rize, Sivas ve Van'da hizmete giren kapalı yüzme havuzlarının yanı sıra Mersin'de yapılan ve 17. Akdeniz Oyunları'nda kullanılan olimpik yüzme havuzunun gelecek yıllarda da uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapması amaçlanıyor.
Proje aşamasında yapımı devam eden ve maliyeti yaklaşık 258 milyon lirayı bulan 37 havuzun yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Kalan 17 havuz için de kısa sürede arazi tahsisi ile çalışmalara başlanması bekleniyor. Özellikle engelli sporcular ve sporseverlerin de bu tesisleri kullanabilmesi için tüm detaylar projelerde dikkate alınıyor. Maliyeti yaklaşık 230 milyon lirayı bulacak tesis inşaatlarının 2015 yılı sonunda bitirilmesi planlanıyor.
- "Her branşta marka sporcu yetiştireceğiz" -
Açıklamada görüşlerine yer verilen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, her branşta olduğu gibi yüzme alanında da son yıllarda önemli bir tesisleşme hamlesi yapıldığını ve yatırımların meyvelerini almaya başladıklarını ifade etti.
Türkiye'nin uluslararası arenada yüzme branşında henüz istediği noktada olmadığını dile getiren Bakan Kılıç, şunları kaydetti:
"Şimdi yeni bir süreç başlattık. Bizim için yaz sporu, kış sporu diye bir ayrım olamaz. Her branşta marka sporcu yetiştirmek istiyoruz. Bakanlığımız himayesinde, Yüzme Federasyonu ve sponsor firmamızın koordinesinde devam eden projemizde 100 bin lisanslı sporcu hedefiyle yola çıktık. Yüzmede ayrıca Olimpiyatlara Sporcu Hazırlık Merkezi projemiz var. Tamamen bilimsel verilerle ilerliyoruz. 2002 doğumlu çocuklarımızın gittikleri yarışlardan madalyalarla dönmeye başladığını görmek güzel. Atılan her bir kulaç, olimpiyatlarda kazanılacak madalyalara bizi bir adım daha yaklaştıracak."