Malzemeler: • 1 demet semizotu • 1 adet kuru soğan • 1 adet kırmızı biber • 2 yemek kaşığı bulgur • 1 tatlı kaşığı biber salçası • Tuz, zeytinyağı Semizotunun köklerini kesin. Saplarını küçük yapraklarını büyük doğrayın. İyice yıkayıp süzün. Tencereye zeytinyağı ilave edin. İçine küçük doğradığınız soğanları ekleyip kavurun. Kırmızıbiberi zar büyüklüğünde doğrayıp ilave edin. Bir tatlı kaşığı salça ekleyip 1 çay bardağı su ile salçayı inceltin. Semizotunu tencereye ekleyin. Üzerine ayıklayıp yıkadığınız pirinçleri ve tuzunu ilave edin. Semizotu kısık ateşte piştiği zaman kendi suyu ile pişebilen bir sebze ama içindeki pirinçler için 1 çay bardağı su ilave edilmeli. Kısık ateşte pirinçler ve semizotunun sap kısımları yumuşayıncaya kadar pişirin. Dilerseniz yoğurtla servis edebilirsiniz. Malzemeler: • 300 gr semizotu • 1,5 çay bardağı bulgur • 1 orta boy soğan • 3 su bardağı yoğurt • Zeytinyağı • 6 su bardağı su • Zeytinyağı ve kırmızı pul biber Soğanı küçük doğrayıp tencereye alın. Çok az zeytinyağı ile beraber hafif kavurun. Suyunu ve bulgurunu ekleyip bulgur yumuşayana kadar pişirin. Semizotunu temizleyip yıkayın, doğrayıp ilave edin. Biraz kaynatıp altını kapatın. Çorbayı soğumaya bırakın. Soğuyan çorbaya yoğurdu ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın. Çorbayı sıcak olarak hazırlamak isterseniz; aynı bir kapta yoğurdu, bir yumurtayı ve bir kaşık unu karıştırıp çorba kaynarken içine ekleyin. Yeniden kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Kesilmemesi için ara sıra karıştırın. Üzerine kırmızı pul biber ile zeytinyağını gezdirin. Malzemeler: • 1/3 demet semizotu • 1 adet orta boy domates • 2 adet küçük boy salatalık • 3-4 yemek kaşığı dilimli yeşil zeytin • 2 yemek kaşığı az dövülmüş ceviz • 50 gr beyaz peynir • Zeytinyağı • Limon suyu ya da nar ekşisi • Tuz Semizotunu yıkayıp iyice kurulayın ve irice doğrayın. Domates ve salatalıkları büyük küpler halinde kesin. Derin bir kaba doğranmış sebzeleri koyun. Üzerine dilimli yeşil zeytin ve dövülmüş ceviz ekleyin. Küçük bir kapta zeytinyağı, limon suyu yada nar ekşisi ve tuzu karıştırın. Sosu semizotu salatasının üzerine döküp iyice karıştırın. Semizotu salatanızı servis tabağına alın, üzerini küp küp doğranmış beyaz peynir ile süsleyerek servis edin. Malzemeler: • Yarım demet semizotu • Yarım demet dereotu • 1 kırmızı biber, • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz • 4 yemek kaşığı haşlanmış kinoa • 4-5 adet doğranmış kurutulmuş domates • Zeytinyağı • Limon suyu ya da nar ekşisi veya nar tanesi • Tuz Semizotunu ve dereotonu yıkayıp iyice kurulayın ve irice doğrayın. Kırmızıbiberleri büyük küpler halinde kesin. Derin bir kaba doğranmış sebzeleri koyun. Üzerine haşlanmış kinoa ve dövülmüş ceviz ekleyin. Küçük bir kapta zeytinyağı, limon suyu yada nar ekşisi ve tuzu karıştırın. Sosu semizotu salatasının üzerine döküp iyice karıştırın. Semizotu salatanızı servis tabağına alın, üzerini küp küp doğranmış kurutulmuş domatesler ve nar ile süsleyerek servis edin.