Sahur TarifleriSütlü çorba

Sütlü çorba

17.06.2015 - 11:51 | Son Güncellenme:

İç Anadolu bölgesinde sıklıkla tüketilen ve sahurda midenizi rahatlatacak besin değeri yüksek enfes bir çorba tarifi...

Sütlü çorba

Malzemeler:

Haberin Devamı


1 bardak arpa şehriye

2,5 bardak süt

Sıvıyağ

Tuz

İsteğe göre kırmızı biber

Yapılışı:

Arpa şehriyeyi tencerede pembeleşinceye kadar sıvıyağ ile kavurun.

1 bardak su ile bir tutam tuz ekleyip kısık ateşte pişirin.

Şehriyelerin pişmeye başladıktan sonra kaynamaya yakın oda sıcaklığındaki Sütü ekleyin ve bir taşım kaynatın.

Fazla kaynatırsanız süt kesilebilir.

Dilerseniz üzerine kırmızı biber serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun